Februārī notiks Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas"

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Starptautiskā filmu festivāla "2ANNAS" zelta balva.
Rīgas Starptautiskā filmu festivāla "2ANNAS" zelta balva. Foto: Ieva Lūka/LETA

No 10.februāra līdz 16.februārim Kaņepes Kultūras centrā un kinoteātrī "K-Suns" notiks 24.Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas".

Konkursa programmā paredzēts rādīt 28 filmas Starptautiskajā īsfilmu konkursā, 18 filmas Baltijas īsfilmu konkursā, piecas filmas Starptautiskajā vidēja garuma filmu konkursā un 14 īsfilmas Starptautiskajā bērnu un jauniešu īsfilmu konkursā.

Krastkalne norādīja, ka, piemēram, Baltijas īsfilmu konkursa uzvarētājam, kā balva tiks pasniegta filmēšanas ekipējuma noma un iespēja veikt filmu pēcapstrādi 2000 eiro vērtībā no kompānijām "BBRental" un "BBPostHouse".

Kā sola Krastkalne, īpaši atlasītā konkursa programmā festivāla rīkotāji piedāvās jaunākās, kā arī festivālos jau atzinīgi novērtētās filmas no Eiropas, Amerikas un Āzijas, iepazīstinot skatītājus ar aktualitātēm pasaules un pašmāju kino. Pēc viņas paustā, kopumā festivālam šogad tika iesniegtas 2654 filmas no visas pasaules.

Pērn par festivāla "2Annas" labāko Baltijas valstu īsfilmu atzīta pašmāju režisores Ances Kazakas animācija "Nervi uz nerviem".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu