Kārtējo reizi draud sašūpoties Rīgas domes koalīcija (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oļegs Burovs
Oļegs Burovs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nespējot vienoties par koalīcijas līguma izpildi, kārtējo reizi varētu sašūpoties Rīgas domes koalīcija, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Rīgas domē pirmdien, 6. janvārī, esot notikusi koalīcijas partneru sanāksme, kurā diskutēts par pašvaldības 2020. gada budžetu. Taču vēl pirms budžeta apspriešanas, starp Rīgas domes priekšsēdētāju Oļegu Burovu (GKR) un deputātu bloka "Rīgai!" pārstāvjiem izcēlušās nesaskaņas.

Koalīcijas līgums paredzējis, ka katram koalīcijas partnerim ir savas atbildības sfēras. Kā noskaidroja aģentūra LETA, esot arī norunāts, ka katra partnera pārziņā ir izvēlēties - kurš konkrētās sfēras iestādi vadīs.

Piemēram, domnieki esot vienojušies, ka Pilsētas attīstības departaments būs deputātu bloka "Rīgai!" pārziņā. Tieši par šī departamenta direktora pienākumu izpildītāju pirms pāris nedēļām tika iecelts Emīls Jakrins, par kura saistību ar deputātu bloku tiek runāts jau ilgstoši. Tomēr Burovs pēc atgriešanās no atvaļinājuma Jakrinu no amata atstādināja.

Tāpat arī bloku pārstāvošais vicemērs Druvis Kleins bija veicis izmaiņas SIA "Rīgas satiksme" padomē, no padomes priekšsēdētāja amata atstādinot Normundu Narvaišu. Šodien "Gods kalpot Rīgai" valdes loceklis un uzņēmuma jaunais kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs (GKR) Narvaišu padomes sastāvā atjaunoja.

Deputātu bloka pārstāvji šodienas koalīcijas sanāksmi atstājuši, norādot, ka, lai gan koalīciju vēl nepamet, turpmāk ar Burovu personīgi sadarboties neplāno un strādās tikai ar frakciju vadītājiem.

Deputātu bloka "Rīgai!" vadītājs Oskars Putniņš aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban koalīcijas sēdē notikušo komentēt nebūtu korekti, lai neizveidotos situācija, ka "partneri viens otru aprunā". 

Taujāts par Radzeviča aktivitātēm "Rīgas satiksmes" sakarā Putniņš gan atzina, ka par to bloka pārstāvjiem esot "dažādas sajūtas", taču viņi cer, ka neviens viņiem netraucēs turpināt ieņemto kursu uzņēmuma sakārtošanā, piemēram, lemjot par sadarbību ar SIA "Rīgas karte" un citiem jautājumiem.

Arī deputātu bloku "Rīgai!" pārstāvošais deputāts Druvis Kleins sacīja, ka koalīcijas iekšējās lietas komentēt nevēlas, vien norādīja, ka nesaskaņas nav nedz par "Rīgas satiksmi", nedz par konkrētām personālijām, bet gan par vispārēju sadarbības principu ievērošanu.

Rīgas domes koalīciju patlaban veido "Saskaņa", "Gods kalpot Rīgai" un deputātu bloks "Rīgai!", kā arī domniece Baiba Broka. Kopumā koalīcijai ir 32 balsis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu