"Nekavējoties paņēmu cirvi un sāku lauzt durvis." Pašaizliedzīgs kaimiņš no ugunsgrēka Rīgā izglābj pensionāru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsējs; ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsējs; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Lūka/LETA

Kleistu ielā Rīgā kāds pašaizliedzīgs kaimiņš rīta agrumā no degoša dzīvokļa izglābis 86 gadus vecu pensionāru ar kustību traucējumiem, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Jānis, kurš ir arī nama pārvaldnieks, ap plkst. 4.30 saņēmis zvanu no kaimiņa, kurš arī ir Jānis, ka viņa dzīvoklis degot un steidzami nepieciešama palīdzība. Pārvaldnieks konstatējis, ka pensionāra durvis ir slēgtas un pa spraugām nāca dūmi.

"Nekavējoties paņēmu cirvi, sāku ar to lauzt durvis vaļā. Tas aizņēma kādas minūtes trīs četras," raidījumam stāstīja pārvaldnieks.

Sākumā Jānis dzirdējis savu vārdabrāli degošajā dzīvoklī, bet tad iestājies klusums. Pensionārs bija nokritis un zaudējis samaņu. Pārvaldnieks sirmgalvi aiz kājām izvilcis no piedūmotā dzīvokļa, bijis redzams, ka viņš guvis apdegumus galvas rajonā, tomēr izrādījis dzīvības pazīmes.

Ja Jānis nebūtu nekavējoties un pašaizliedzīgi rīkojies, iespējams, sirmgalvi glābt mediķiem nebūtu izdevies.

Neviens cits nama iedzīvotājs nelaimē nav cietis, un kaimiņi ir pateicīgi pārvaldniekam, par ātro reakciju.

"Viņš vienmēr atskries palīgā, pieņems lēmumu," "Degpunktā" stāstīja kāda nama iedzīvotāja. "Jānim cepuri nost, viņš ir izcils namu pārvaldnieks."

Sieviete raidījumam arī stāstīja, ka sirmgalvi iepriekš brīdinājusi, ka, aizslēdzot dzīvokļa durvis, ārkārtas situācija pie viņa nevarēs piekļūt palīgi.

Pensionāram paticis dedzināt sveces savā guļamistabā, un kaimiņi pieļauj, ka tieši tas varētu būt bijis nelaimes cēlonis.

Zināms, ka pensionāra dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Nama pārvaldnieks "Degpunktā" pastāstīja, ka nu jau vairākus gadus mudinājis ēkā dzīvojošos tos iegādāties, taču daži ilgstoši ieteikumu noraidījuši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu