Pārsteidzoša dzīvnieku draudzība! Austrālijā zelta retrīvers atnes mājās koalas mazuli (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/"Apollo" kolāža

Austrālija nebeidz pārsteigt. Pēdējā laikā iedzīvotāji aizvien biežāk dalās ar pozitīvu pieredzi, ko piedzīvojuši "ellē zemes virsū". Medijs "Bored panda" atsauc atmiņā brīnumjauku notikumu un dalās ar austrālietes Kerijas Makkinonas aizkustinošajiem kadriem - viņas zelta retrīvers Aša pārnaca mājās ar koalas mazuli uz muguras.

Izrādās, ka Austrālijā, Viktorijas apgabalā temperatūra agrās rīta stundās mēdz pazemināties pat līdz 5 grādiem pēc Celsija. Un ne katram dzīvniekam kažoks ir tik silts kā Ašai.

"Bija diezgan agrs rīts, mans vīrs mani pamodināja, lai es nāku kaut ko apskatīt," pastāstīja 45 gadus vecā Kerija. "Sākumā es nesapratu, par ko viņš runā, bet tad es ieraudzīju šo mazo koalu bērniņu Ašai uz muguras."

Kerija atzina, ka viņas suņa labsirdīgā rīcība viņu aizkustināja līdz sirds dziļumiem.

"Es sāku smieties aiz šoka. Nabaga Aša nezināja, ko domāt; viņa tikai turpināja skatīties uz mani ar neskaidrības pilnu skatienu," piebilda Makkinona. "Viņa izskatījās pat mazliet vainīga, kad es iznācu paskatīties, kas notiek. Viņas izteiksme bija uzjautrinoša."

"Viņa turpināja skatīties uz mazo koalu, bet viņa nemēģināja viņu atraut no sevis vai kaut ko citu. Viņa ar prieku ļāva viņam dzīvoties savā kažokā."

To mēs nekad neuzzināsim, kā gudrais mazulis pieķērās Ašai. Visticamākais izskaidrojums ir tas, ka burvīgā būtne tika nošķirta no mātes, bet zvēriņš vēl bija par jaunu, lai dzīvotu bez mātes.

"Es domāju, ka koala mazulis pazuda no mammas un nezināja, ko darīt. Līdz ar to viņš, visticamāk, nolēma iešūpoties Ašas kažokā, jo tas ir tik mīksts un silts."

"Aša noteikti izglāba koalas dzīvību, uzturot viņu siltumā. Viņš viens būtu miris, ja visu nakti būtu salis. Nabaga mazuli varēja notvert lapsas vai citi plēsēji."

Kerija sacīja, ka atdalīt mazuli no Ašas muguras nebija "viegli", jo koala sāka nenormāli satraukties, kad viņa mēģināja noņemt no suņa.

Sieviete sacīja, ka mazajam zvēriņam tomēr viss ir kārtībā. Pēc veterinārārsta izrakstīšanas vietējais koalas aprūpētājs paņēma mazuli savā aprūpē, līdz mirklim, kad to varēs izlaist savvaļā.

"Es domāju, ka suņiem ir aizsargājošais instinkts. Koala negribēja atstāt Ašu. Kad mēs noņēmām koalu nost, lai to ievīstītu segā, tā man pat uzšņāca."

"Tā bija patiešām pārsteidzoša dzīvnieku draudzība, ko redzēt ar tik unikālu Austrālijas pārstāvi."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu