"Kāds varētu būt pieļāvis kļūdu." ASV amatpersonas uzskata, ka Ukrainas lidmašīnu, ļoti iespējams, notrieca Irāna

Papildināts
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

ASV amatpersonas ceturtdien, 9. janvārī, pavēstījušas, ka Ukrainas lidmašīnu, kuras avārijā bojā gāja 176 cilvēki, visticamāk, nejauši notriekušas Irānas pretgaisa aizsardzības ieroči, vēsta aģentūra "Reuters".

Viena ASV amatpersona pastāstīja, ka ASV satelīti novērojuši divu raķešu palaišanu divas minūtes pēc lidmašīnas pacelšanās. Drīz pēc tam netālu no lidmašīnas nograndis sprādziens.

Divas amatpersonas apgalvoja, ka Vašingtona uzskata, ka lidmašīnas notriekšana bijusi nejauša. Pentagons atteicies sniegt komentārus.

ASV prezidents Donalds Tramps, runājot ar reportieriem, sacīja, ka katastrofas cēlonis varētu būt bijusi kļūda un ka viņam esot briesmīga sajūta par avarējušo lidmašīnu, tomēr viņš nesniedza pierādījumus saviem apgalvojumiem.

"Kāds varētu būt pieļāvis kļūdu," sacīja Tramps, piebilstot, ka viņam esot aizdomas par avāriju, bet nesniedzot plašākas detaļas. 

Ukrainas izmeklētāji iepriekš paziņoja, ka izskatot septiņus iespējamos aviokatastrofas cēloņus. 

Izmeklēšanas versiju vidū ir sadursme ar citu objektu, kas atradies gaisā, Irānas pretgaisa aizsardzības raķetes trieciens, tehnisku problēmu izraisīts dzinēja sprādziens, sprādziens lidmašīnā terorakta rezultātā, skaidroja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs.

Vairāki desmiti vadošo Ukrainas ekspertu ceturtdien devās uz Teherānu un šobrīd strādā Irānā, norādīja padome.

Lidmašīna "Boeing 737" būvēta 2016. gadā un pārbaudīta vien divas dienas pirms katastrofas, norādīja UIA.

Piloti bija pienācīgi apmācīti, bet lidmašīnas kapteiņa stāžā bijuši vairāk nekā 11 000 stundu lidojumu pieredzes, pamatā ar "Boeing 737".

Kā ceturtdien pavēstīja Irānas varasiestādes, atrodoties 2400 metru augstumā, lidmašīnai radusies "problēma" un tā griezusies atpakaļ, tomēr komanda nav pārraidījusi ziņojumu par ārkārtas situāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu