Zināms, kā inficējusies no trakumsērgas Daugavpilī mirusī sieviete (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Eksperti noskaidrojuši, ka Daugavpilī no trakumsērgas mirusī sieviete inficējusies, kad viņu kādā Āzijas valstī sakoduši suņi, vēsta "TV3 Ziņas".

"TV3 Ziņas" Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) noskaidroja, ka sieviete sakosta abās kājās, taču pie ārsta viņa nav vērsusies.

Sieviete slimnīcā nonāca decembra sākumā. Ārstiem sākumā nebija skaidrs viņas veselības problēmu cēlonis, jo sievietei nav bijuši visi trakumsērgai raksturīgie simptomi. 

Neirologs secinājis, ka pacientei, visticamāk, ir psihiska rakstura veselības problēmas, tāpēc viņa nogādāta psihoneiroloģiskajā slimnīcā, kur arī mira.

Tikai pēc nāves konstatēts, ka sieviete bijusi slima ar trakumsērgu.

Kā pēc sievietes nāves norādīja SPKC, 2012. gadā Latvijā reģistrēti pēdējie divi dzīvnieku trakumsērgas gadījumi. Savukārt pēdējie cilvēka trakumsērgas gadījumi Latvijā reģistrēti 1993. gadā, 1996. gadā un 2003. gadā, katrā gadā tika konstatēts viens saslimšanas gadījums.

SPKC atgādināja, ka vakcinācija pret trakumsērgu vienmēr ir nepieciešama pēc kontakta ar slimu vai iespējami slimu dzīvnieku.

Vakcinācija ir nepieciešama gadījumos, kad slims dzīvnieks cilvēku sakodis vai saskrāpējis, tāpat saslimšanu var izraisīt slimā dzīvnieka siekalu nokļūšana uz gļotādām, bojātas ādas un brūcēm.

Trakumsērgas vīruss izraisa akūtu encefalītu visiem siltasiņu dzīvniekiem un cilvēkiem. Trakumsērga vienmēr beidzas ar saslimušā dzīvnieka vai cilvēka nāvi, tomēr slimība ir novēršama ar vakcināciju, informēja SPKC.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu