Daugaviņam vārti un precīzs "bullītis" zaudējumā; Kalniņš Tallinā pārspēj Kuldu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izcēlās ar gūtiem vārtiem, taču tas neglāba viņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto vienību Maskavas "Spartak" no zaudējuma.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Spartak" viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina "Soči" pārākumu.

Daugaviņš vārtus guva trešā perioda ceturtajā minūtē, kad vairākumā panāca 1:0, taču piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki izlīdzināja rezultātu. Pamatlaikā un pēc tam pagarinājumā vārti netika gūti, uzvarētāju noskaidrojot pēcspēles metienu sērijā. 

Tajā Daugaviņš  savu "bullīti" realizēja, bet Karsuma metienu neitralizēja Iļja Proskurjakovs. Pēcspēles metienos "Spartak" cieta neveiksmi ar 1:2.

Daugaviņš šajā mačā uz ledus pavadīja 19 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem un tika pie divām soda minūtēm. Karsums 17 minūtēs un 37 sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bija pārāks divos no pieciem iemetieniem.

Daugaviņš šosezon 44 spēlēs guvis deviņus vārtus un veicis 18 rezultatīvas piespēles, bet Karsumam 38 dueļos ir desmit precīzi metieni un astoņas piespēles.

Tikmēr piekto uzvaru pēc kārtas svinēja vārtsargs Jānis Kalniņš, kura pārstāvētā Helsinku "Jokerit" Tallinā ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ" vienību, kuras vienīgajos vārtos asistēja Artūrs Kulda.

Maču "Tondiraba" ledus hallē klātienē noraudzījās 4321 skatītājs.

Kalniņš šajā mača atvairīja 26 no 27 pretinieku mestajām ripām. Latviešu vārtsargam šī bija jau 25.uzvara šosezon, kas KHL ir labākais rādītājs starp šīs pozīcijas spēlētājiem.

Savukārt Kulda uz ledus pavadītajās 17 minūtēs un 35 sekundēs pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie divām soda minūtēm. Viņš šajā sezonā 11 spēlēs atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet pirmos divus punktus viņš iekrāja Rīgas "Dinamo" kreklā.

Citā spēlē Maskavas "Dinamo" bez Mika Indraša pieteikumā viesos ar 4:3 (1:0, 1:1, 2:2) uzveica Ufas "Salavat Julajev", bet Pekinas "Kuņluņ Red Star", nespēlējot Gunāram Skvorcovam, izbraukumā ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) atzina Maskavas CSKA pārākumu.

"Dinamo" ar 64 punktiem 47 spēlēs ir otrā Rietumu konferencē, "Jokerit" ar 63 punktiem 45 cīņās ir trešā, bet "Spartak" ar 57 punktiem 46 dueļos atrodama piektajā vietā. "Kuņluņ Red Star" 48 spēlēs iekrājusi 50 punktus, kas dod astoto vietu Austrumu konferencē.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā.

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīs pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu