Kā uzaudzināt ģēniju? Īlona Maska mamma atklāj pāris atziņas par savām metodēm (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks.
Īlons Masks. Foto: Reuters/ScanPix

48 gadus vecais kanādietis Īlons Masks ir pazīstams ar virkni lietu - viņš ne tikai ir veiksmīgs uzņēmējs, bet arī vairākkārtīgi ir izteicies, ka ar savu darbību vēlas mainīt cilvēces attīstības gaitu. Reti kurš mūsdienu pasaulē var lepoties ar tādu apņēmību un darba sparu. Īlona māte, 73 gadus vecā Meja Maska, atklājusi savas audzināšanas "noslēpumu", vēsta portāls "People".

"Neviens nav mainījis pasauli ar 40 stundu darba nedēļu," Masks izteicies intervijā amerikāņu kanālam HBO, un atklājis, ka ir bijušas nedēļas, kurās viņš strādā pat 120 stundas. Tiesa, viņš nav slēpis arī to, ka tas ir pamatīgi iedragājis viņa veselību un ka viņš to neieteiktu darīt nevienam citam.

No kurienes gan šim uzņēmējam ir tik dzelžaina darba ētika? 

Īlona Maska vecāki izšķīrās kad zēnam bija deviņi gadi. Viņš līdz pat vidusskolai dzīvoja kopā ar savu tēvu, kuru viņš izdevumam "Rolling Stones" ir nodēvējis par "briesmīgu cilvēku", taču pēc tam ar māti, brāli un māsu pārvācies uz Kanādu.

Meja Maska, kas visu dzīvi ir profesionāli darbojusies kā modele un uztura speciāliste, savās esejās min, ka viņai, vientuļai mātei, vienmēr ir bijis smagi jāstrādā un šī iemesla dēļ viņa nekad nav jutusies vainīga ne savā, ne savu bērnu priekšā. Lūk viņas padomi "veiksmīgu bērnu" audzināšanā.

Jau no agra vecuma radināt pie darba

Īlona māte min vairākus piemērus, kuros viņa paļāvusies uz savu bērnu palīdzību. Portāls "People" piemetina, ka neseni pētījumi rāda, ka bērni, kuri jau no agra vecuma tiek atbilstoši nodarbināti, biežāk izaug par veiksmīgiem pieaugušajiem.

Izturēties kā pret pieaugušajiem

Ņemot vērā Īlona Maska ģimenes vēsturi, var pieņemt, ka viņam ir nācies ļoti ātri pieaugt. Meja Maska norāda, ka tā ne vienmēr ir slikta lieta.

"Mani vecāki pret mani izturējās kā pret uzticamu pieaugušo un es centos audzināt savus bērnus tāpat," minējusi Meja.

Ļaut attīstīt savas intereses

"Es nekad viņiem neteicu, ko mācīties. Es nepārbaudīju mājasdarbus - tā bija viņu atbildība," stāstījusi Īlona Maska māte.

Neradināt pie greznības

Meja minējusi, ka "nav jēgas radināt bērnus pie greznības, ja viņi nespēj to atļauties. Mani bērni koledžā dzīvoja diezgan pieticīgos apstākļos - gulēja uz matrača istabā ar vēl sešiem istabas biedriem. Viņš nebija izlutināts, tādēļ tas viņam īpaši netraucēja".

Radināt pie atbildības par savu nākotni

Mejas Maskas zelta padoms - neuztraukties.

"Tik daudzi vecāki nemitīgi streso par saviem bērniem. Es iesaku ļaut bērniem pašiem domāt par savu nākotni. Iemāciet viņiem labas manieres, taču neiejaucieties lēmumos par to, ko viņi grib," sacījusi "Tesla Motors" īpašnieka māte.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu