"Es visu mūžu esmu apskāvis brāli, es to vairs nevaru darīt." Princis Viljams komentē "Megxit" (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Princis Harijs un princis Viljams
Princis Harijs un princis Viljams Foto: Martin Meissner / AP

Kembridžas hercogs publiski paudis skumjas par saspīlējumu ar savu brāli Hariju pirms pirmdien, 13. janvārī, gaidāmās augstākā līmeņa sanāksmes, uz kuru karaliene ir uzaicinājusi izlemt Saseksas hercoga un hercogienes nākotni, vēsta medijs "The Guardian".

Karaļnama brāļi tagad ir "atsevišķas, nesaistītas vienības", taču princis Viljams cer, ka saspīlējumi tiks atrisināti, lai karaliskā ģimene atkal varētu darboties kā "komanda".

Viljams sacījis draugam: "Es visu mūžu esmu aplicis roku brālim, un es to vairs nevaru darīt; mēs esam atsevišķas vienības."

Viljamss turpinājis: "Man par to ir ļoti skumji. Viss, ko mēs varam darīt, un viss, ko es varu darīt, ir mēģināt viņus atbalstīt un cerēt, ka pienāks laiks, kad mēs visi dziedāsim no vienas nošu lapas. Es gribu, lai visi spēlē vienā komandā."

Karaliene, Velsas princis, Viljams un Harijs gatavojas tikties klātienē pirmo reizi kopš Saseksas hercogu skaļā paziņojuma trešdien, 8. janvāra.

Foto: Harijs un Megana apmeklē pieņemšanu Londonā

Pirmdienas sanāksme viņiem būs izdevība apspriest priekšlikumus, kas izstrādāti pēc pils amatpersonu un Apvienotās Karalistes un Kanādas valdību pārstāvju konsultācijām par to, kā Megana un Harijs var sasniegt savu mērķi un izkopt jaunas "progresīvas" lomas kā karaliskie izņēmumi.

Saprotams, ka Megana, kas šobrīd atrodas Kanādā, iespējams, piedalīsies sanāksmē, izmantojot konferences zvanu.

Kāds karaļnamam pietuvināts avots sacīja, ka sanāksmes mērķis nav "parunāties". Priekšlikumi tika sagatavoti pēc "sanāksmju un konsultāciju sērijām pēdējās dienās".

"Ģimenei ir daudz variantu, ko pārskatīt, ņemot vērā plānu, ko Saseksas hercogi ieskicēja nedēļas sākumā," piebilda avots.

Avots sacīja, ka, lai mainītu darba kultūru un pāra lomu monarhijā, bija vajadzīgas sarežģītas un pārdomātas diskusijas. "Par nākamajiem soļiem tiks panākta vienošanās sanāksmē."

Tā bijusi karalienes vēlme, lai izmaiņas tiktu atrisinātas "pēc iespējas ātrāk", nevis vairākās dienās vai nedēļās.

Viljama paustie komentāri par jūtamo brāļu atsvešināšanos sasaucas ar Harija teikto viņa dokumentālajā filmā. Tajā Harijs pastāstīja, ka brāļi ir "uz dažādiem ceļiem".

Karaliene, Čārlzs un Viljams vēlas, lai pēc iespējas ātrāk tiktu īstenots plāns, kā ierobežot krīzi un novērst tās uzliesmojumu.

Harijs un Megana arī cer, ka sarunas var pabeigt "ātrāk, nevis vēlāk", pēc kāda avota teiktā.

Foto: Karaliskās kāzas: princis Harijs un Megana (Jaunlaulāto izbrauciens ar karieti)

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu