Radzevičs atstādinājis "Rīgas satiksmes" padomes priekšsēdētāju Klinci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Makare / LETA

Izvērtējot iesniegtos dokumentus par SIA "Rīgas satiksme" valdes atlases konkursa procesu, uzņēmuma kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs nolēmis no amata atstādināt uzņēmuma padomes priekšsēdētāju Rolandu Klinci, noskaidroja aģentūra LETA. 

Savu atstādināšanu žurnālistiem apliecināja pats Klincis, taču sīkāk komentēt Radzeviča lēmumu atteicās, norādot, ka publiskajā telpā tas nav jādara. 

Vienlaikus viņš sacīja, ka jautājums par "Rīgas satiksmes" valdē nu jau iecelto Emīla Jakrina un Elīnas Epaltes-Drulles atjaunošanu notikušajā valdes atlases konkursā nav bijis vienpersonisks.

Klincis padomē tika iecelts aizvadītā gada decembrī, kad, kļūstot par uzņēmuma kapitāldaļu turētāju, viņu amatā izraudzījās jaunais vicemērs Druvis Kleins.

Līdz ar izmaiņām, padomē strādā arī Ernests Saulītis, Juris Švanders un Normunds Narvaišs.

Kā vēstīts, Rīgas domes izpilddirektors Radzevičs ir "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētājs kopš janvāra sākuma. Jau stājoties amatā,  viņš neslēpa, ka viņam radušās aizdomas par uzņēmuma valdes atlases procesu. 

Viņaprāt, uzņēmuma valdes atlases konkursa pirmajā kārtā atsijātos pretendentus - Jakrinu un Epalti-Drulli - Klincis varētu būt atjaunojis vienpersoniski, nekonsultējoties ar citiem komisijas locekļiem. 

Radzevičs aicināja Klinci iesniegt dokumentus, kuri pamatotu, kādēļ no konkursa pirmajā kārtā izslēgtie pretendenti tomēr tajā atgriezti un beigās arī kļuvuši par uzvarētājiem.

Aizvadītajā nedēļā Radzevičs no amata jau atbrīvoja pagaidu padomes locekli Natāliju Moškeviču un atjaunoja amatā Narvaišu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu