Nevarēja nožņaugt, sāka spārdīt. Jūrmalā suņa saimniece lūgusi nogalināt savu mājdzīvnieku (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Riči patversmē.
Riči patversmē. Foto: Irīna Vlasenko

Suns Riči jau ir gados un viņš piedzīvoja vislielāko nodevību, kādu mājas sargs var piedzīvot - viņu nodeva paša saimniece, kura, lai nebūtu jāmaksā par eitanāziju, palūdza savai paziņai no mīluļa tikt vaļā. Kad vīrietim neizdevās suni nožņaugt, viņš to sāka spārdīt. Portāls "Rus.Tvnet" atklāj Riči sērīgo stāstu.

"Nogalini manu suni!"

Melnbaltais Riči dzīvoja Jūrmalā diezgan sliktos apstākļos. Sunim bija blusas un dzīvnieks, cīnoties ar kukaiņiem, regulāri saskrāpēja sevi. Šī iemesla dēļ viņam vairs neaug spalva uz muguras.

Kad viņš kļuva par nastu savai saimniecei, viņa nolēma no viņa atbrīvoties. Eitanāzija ir dārga, tāpēc sieviete lūdza savu draugu nākt un "kaut ko izdarīt ar suni".

Suns Riči Slokas patversmē
Suns Riči Slokas patversmē Foto: Irīna Vlasenko

Sākumā vīrietis centies nožņaugt veco dzīvnieku. Kad tas neizdevās, viņš sāka to spārdīt. Kaimiņi dzirdēja briesmīgus kaucienus un izsauca policiju. Riči izdzīvoja.

Policija dzīvnieku aizveda uz Slokas patversmi - sunim bija sakosta mēle, sasista acs un zilumi pa visu ķermeni. Aci nevarēja vairs glābt. Riči ārstēšanās izmaksāja 507 eiro, to apmaksāja Dzīvnieku palīdzības dienests.

Jauna dzīve, bet trūkst uzticības cilvēkiem

Kad Riči atguvās, brīvprātīgie sāka meklēt viņam jaunas mājas. Vecā suņa stāstu sociālajā tīklā "Facebook" ievēroja Violeta.

"Par nelaimīgiem dzīvniekiem ir ļoti daudz publikāciju. Bet, lasot ierakstu par Riči, man palika ļoti smagi, es zvanīju mammai, jo sapratu, ka es gribētu viņu paņemt. Galu galā es visu mūžu biju sapņojusi par suni. Nākamajā dienā es devos uz patversmi, satiku Riči un nolēmu, ka neuzticēšu šo suni nevienam citam," atklāja Violeta.

Pirmās nedēļas jaunajā mājā bija smagas. Mājās jau esošos kaķus nepatīkami pārsteidza jaunais iemītnieks, un Riči no visa baidījās, rūca uz katru mazāko troksni.

Ar laiku viņš atguvās, bet varot just, ka nav aizmirsis pieredzēto nodevību.

"Riči ļoti baidās no vīriešiem, uztver viņus kā draudu. Nepieciešams laiks, lai suns pieņemtu svešinieku," stāsta Violeta.

Riči un viņa jaunā saimniece Violeta
Riči un viņa jaunā saimniece Violeta Foto: Violeta S.

Riči ir vājas pakaļkājas - viņam ir grūti uzkāpt pa kāpnēm. Violeta savu suni nēsātu ar rokām, bet viņam tas ir vēl apgrūtinošāk - hroniskas slimības dēļ ir elpošanas problēmas. Viņš ir pilnīgi kurls, labi neredz ar savu vienīgo aci, taču tas nav šķērslis regulārām barības zādzībām no kaķiem un garām pastaigām.

"Pastaigās šis sirmgalvis ir ļoti aktīvs. Viņš velk pavadas un visu laiku kaut kur steidzas. Kad es dodos mājās, viņš ar visu spēku vicina asti. Ļoti laipns un labs suns," norāda Violeta.

Tiesā Riči spīdzinātājs neieradās

Lai iesniegtu lietu par Riči piekaušanu tiesā, bija pietiekami daudz pierādījumu. Pirmdien, 13. janvārī, Rīgas rajona apgabltiesā Jūrmalā notika tiesas sēde, kurā piedalījās žurnālisti, Dzīvnieku palīdzības dienesta brīvprātīgie un citi gādīgi cilvēki. Tikai apsūdzētā krēsls palika tukšs - suņa sitējs neieradās tiesā, nevienu neinformējot par prombūtnes iemesliem. Viņam izvirzīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 203. panta 1. daļas - par fizisku vardarbību pret dzīvniekiem, kā rezultātā gūti viegli vai vidēji smagi miesas bojājumi.

Paredzētais sods ir īslaicīgs cietumsods, piespiedu darbs vai naudas sods.

Suņa bijušajai saimniecei tikmēr nedraud itin nekāds sods, jo par pasūtījumu nogalināt dzīvnieku Krimināllikums atbildību neparedz.

Nākamā tiesas sēde Riči lietā paredzēta 2020. gada 23. martā. Pēc prokurora pieprasījuma vīrietis piespiedu kārtā tiks nogādāts tiesas sēdē.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu