Dzīvībai bīstami hobiji un mīlestība pret alu. Kas ir Makgregora pretinieks Donalds "Kovbojs" Serone? (1)

Donalds "Kovbojs" Serone Foto: Instagram/ cowboycerrone
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kad cīņu aizvada Konors Makgregors, lielākā daļa uzmanības tiek pievērsta tieši viņam. Arī gaidāmais duelis nav izņēmums, bet īra pretinieks Donalds "Kovbojs" Serone nenoliedzami ir viens no interesantākajiem cīkstoņiem UFC.

Donalds Entonijs Serone ir dzimis 1983. gada 29. martā ASV pilsētā Denverā. Jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis ar iesauku "Kovbojs" ir viens no daudzpusīgākajiem sportistiem UFC. Šajā reizē runa nav pat par viņa plašo arsenālu oktagonā, bet gan piedzīvojumu meklētāja un avantūrista garu ārpus tā.

Mīlestība pret alu

Serone sevi uzskata par ikdienas vīriešu simbolu. Pats cīkstonis ir izteicies, ka oktagonā viņš pārstāvot darba klasi - vīriešus, kuri ir praktisku profesiju pārstāvji un atgriežoties mājās no darba, līdzīgi kā pats Serone, mīl izdzert dažus alus.

Runājot par alu, Serone ir izteicies, ka viņš nevarot dzīvot bez "Budwieser" alus: "Kad "Budweiser" man piedāvāja reklāmas līgumu, vienīgais nosacījums bija, ka es drīkstu dzert tikai viņu alu. Nopriecājos, jo tas tik un tā ir vienīgais alus ko dzeru."

Serone alu lieto teju ikdienā un, kā izteicies pats cīkstonis, alus dzeršanai šķērslis nav pat gatavošanās cīņai. "Alu dzeru apmēram piecas dienas nedēļā. Arī tad, kad man ir pirms cīņas sagatavošanās nometne. Man vienkārši garšo alus," sarunā ar "GQ Sports" atklāja cīkstonis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donald Cerrone (@cowboycerrone) on

Par hobiju trūkumu Serone sūdzēties nevar

Kā reiz intervijā izteicies pats Serone, viņš dzīvi dzīvo otrādi - nākotnē viņam būšot jāmeklē pastāvīgs darbs, jo atpūtas posmu savā dzīvē viņš izbaudot tagad. Šādu apgalvojumu atspēko arī daudzie "Kovboja" hobiji.

Viens no cīkstoņa hobijiem ir braukšana ar viņa daudzajiem "Harley Davidson" motocikliem, kurus amerikānis droši uztic arī draugiem, kuri vēlas izmēģināt dārgos spēkratus. Tāpat viņš ir iecienījis izbraucienus ar sniega motociklu.

Serone mīl piekopt aktīvu dzīvesveidu. Viņam visvairāk patīk jebkāda veida aktivitātes, kas ir saistītas ar ūdeni - niršana, sērfošana, veikbordings u.c. Pēc būtības profesionālam sportistam nevajadzētu nodarboties ar šādām aktivitātēm, kas sevī ietver augstu traumu risku. Šāds noteikums ir atrunāts arī cīkstoņa un UFC līgumā, bet kā izteicies pats Serone, organizācija uz viņa aktīvo dzīvesveidu pieverot acis.

Tāpat Serone ir arī kalnā kāpšanas un peintbola entuziasts. Viņa milzīgajā rančo, ko cīkstonis kopā ar draugiem ir uzbūvējis paša rokām, ir atvēlēta liela teritorija peintbola spēlēm, kā arī siena uz kuras trenēties kalnā kāpšanā.

Kā minēts, UFC cīkstonim atļauj piekopt viņa aktīvo dzīvesveidu, bet, iespējams, "Kovboja" avantūrista garam vajadzētu nospraust robežas, jo cīkstoņa hobiji viņu vairākkārt ir noveduši teju līdz nāvei.

Video: Serone atrāda savu rančo

Vairākkārt ieskatījies acīs nāvei

Pirmais, teju letālais "Kovboja" negadījums notika 2006. gadā, kad cīkstonis avarēja, braucot ar motociklu. Piedzīvotā avārija bija patiesi smaga, jo tās rezultātā cīkstonim bija vairākas lauztas ribas, plīsusi liesa, kā arī milzīga brūce vēdera rajonā.

Pārsteidzošākais ir fakts, ka Serone, gaidot ātro palīdzību, bija spiests noturēt sevī iekšējos orgānus, jo brūce vēdera rajonā bijusi ļoti liela. Par laimi, ārstiem izdevās Seroni glābt un kopš tās dienas viņš ir aizvadījis jau vairāk nekā 50 cīņas.

Tāpat cīkstonis avarējis arī braucot ar savu automobili, bet tajā reizē vairāk cieta pats spēkrats nekā tā vadītājs.

Bet braukšana ar motociklu nebūt nav vienīgais Serones hobijs, kas viņu teju nonāvējis. Kā jau minēts, cīkstonis ir liels niršanas entuziasts. Pirms dažiem gadiem Serone bija nolēmis ienirt vienā no pasaules bīstamākajām alām - "El Aerolito" Meksikā. Alas garums ir gandrīz 20 kilometri un tajā dzīvību zaudējuši ir teju 200 nirēji. Bet šāda statistika un arī sievas lūgums pārdomāt nebija pietiekami, lai Serone atmestu domu par niršanu Meksikas alā.

Pirmkārt, Serone sapinās virvē, kuru pats bija novilcis, lai nepazaudētu ceļu, pēc tam viņš saprata, ka ir pazaudējis savu pārinieku. Lai gan niršanas nerakstītie noteikumi paredz, ka šādās situācijās nirējam vispirms ir jāglābj sevi, Seronem bija bruņinieciskāki nodomi un viņš devās meklēt savu kolēģi, kas noveda vien pie tā, ka cīkstonis bija apmaldījies.

Gaiss Serones balonā sāka izsīkt un viņš, nevarēdams atrast nedz pārinieku nedz izeju, jau bija gatavs atvadīties no dzīves, bet tad avantūristiskajam amerikānim tomēr izdevās ieraudzīt gaismu. Viņš izpeldēja ārā no alas, kur cīkstoni jau sagaidīja pārinieks, kurš pilnībā pieturējās pie nerakstītajiem niršanas likumiem un negrasījās doties glābt Seroni.

Bet arī šis atgadījums nav pēdējais no stāstiem par to, kā Serone, piekopdams savus hobijus, teju pazaudējis dzīvību. Arī mīlestība pret kalnā kāpšanu Seroni gandrīz nogalēja.

2013. gadā "Kovbojs" bija nodevies minētajai aktivitātei, kad viņš paslīdēja un krita no aptuveni 12 metru augstuma. Trīs no četriem virves stiprinājumiem pārtrūka, kamēr vienam no tiem tomēr izdevās noturēt Serones svaru. Iespējams, kritiens nebūtu letāls, bet gūtās traumas pavisam noteikti ietekmētu cīkstoņa spēju turpināt sportista gaitas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donald Cerrone (@cowboycerrone) on

Vecmammu dēvē par savu māti

Ja Serone uzveiks Makgregoru, tad pirmais, ko viņš pēc cīņas darīs, nebūs uzvaras svinēšana un lēkšana pāri oktagona malām. Tā vietā Serone dosies pie pretinieka, lai pārliecinātos, ka viņam viss ir kārtībā. Tā "Kovbojs" dara pēc katras cīņas, jo tieši šādu attieksmi cīkstonī ir ieaudzinājusi viņa vecmamma.

Donalda vecmammai Džerijai Seronei bija noteicoša loma cīkstoņa audzināšanā, jo viņa vecāki, nespēja sadzīvot un konstanti strīdējās. Būtībā, var apgalvot, ka "Kovboja" bērnībā Seroņu namā allaž valdīja "kara stāvoklis". Tāpēc Donalds jau agrā vecumā aizbēga pie savas vecmammas, kuru cīkstonis jau kopš bērna kājas sauc par mammu. 

Serone ir izteicies, ka savai vecmammai viņš ir parādā visu, ko sasniedzis, tai skaitā brīvību, jo Džerija Serone reiz pati apgalvoja, ka mazdēlu no apcietinājuma ir izglābusi veselas septiņas reizes.

Neatkarīgi no cīņas rezultāta, 18. janvārī tieši vecmamma būs pirmais cilvēks, kuru Serone apskaus, izejot no oktagona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grandma and I after UFC 206. She tells me she can't wait for the Denver fight. Soon Grams Soon

A post shared by Donald Cerrone (@cowboycerrone) on

Serone savā MMA karjerā ir izcīnījis 36 uzvaras, no kurām 23 ir UFC ietvaros (organizācijas rekords), kā arī piedzīvojis 13 zaudējumus, bet viena cīņa ir bez rezultāta (no contest). 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu