Teksasā tīnis "netīšām" nogalina savu draugu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Trešdien, 15. janvārī, 16 gadus vecs skolēns netīšām nošāva savu draugu Hjūstonas apgabala vidusskolas telpās. Jaunietis centies aizbēgt no notikuma vietas, vēsta ziņu aģentūra AP.

Viņi abi atradās klasē kopā ar četriem citiem skolēniem, kad 16 gadus vecais jaunietis izņēma pusautomātisko pistoli no jostasvietas un izvilka drošinātāju, nogalinot 19 gadus veco Cēzaru Kortesu.

Aizdomās turētais, kura vārds netika publiskots, pēc apšaudes aizbēga no notikuma vietas un tika arestēts apmēram trīs stundas vēlāk, paziņoja varas iestādes.

Apgabala advokāts Kims Odžs sacīja, ka, pamatojoties uz līdz šim savāktajiem pierādījumiem, šaušana, šķiet, nav bijusi tīša. Viņš sacīja, ka nekas neliecina, ka pirms šaušanas viņu starpā būtu bijis konflikts.

"Viņi bija draudzīgi. Viņi bija draugi," norādīja Odžs. "Drošinātāja noņemšana neatkarīgi no tā, vai ziniet, vai ierocis ir pielādēts vai nē, ir tīša darbība. Bet viņš, balstoties uz pierādījumiem, kas mums šobrīd ir, negrasījās nogalināt savu draugu."

Šāvējs esot atzinies citiem skolasbiedriem padarītajā, taču nav atzinis policijai vainu un nav palīdzējis viņu izmeklēšanā.

Varas iestādes joprojām meklē pistoli, kuru students esot paņēmis no mājām. Viņš sacīja, ka šautene nav skolas īpašums.

"Acīmredzot, viņš ir parasts bērns, kurš tagad ir vardarbīgs likumpārkāpējs," Odžs komentēja par šāvēju. "Neatkarīgi no tā, vai viņš domāja būt vardarbīgs vai nē, viņš kādu nogalināja. Un tas kāds bija dēls, skolēns un draugs, un tas ir mūsu kolektīvais zaudējums."

Policija norādīja, ka ir saņēmusi izsaukumu par šaušanu ap plkst. 16 un ka cietušais vēlāk mira slimnīcā.

Skola trešdien atcēla nodarbības, bet tās atsākās ceturtdien ar papildu policijas darbiniekiem, kas patrulēja universitātes pilsētiņā, paziņojumā sacīja Hjūstonas Neatkarīgā skolas apgabala pagaidu direktore Grenita Latana.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu