Levits: Eiropai jāizstrādā kopīgas vadlīnijas nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas jomā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Eiropai jāizstrādā kopīgas vadlīnijas nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas jomā, piedaloties Eiropas Savienības (ES) Padomē prezidējošās valsts Horvātijas rīkotajā sanāksmē ar ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem, uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidenta kancelejā aģentūru LETA informēja, ka Levits pateicās Somijas prezidentūrai, kas noslēdzās aizvadītā gada nogalē, un arī novēlēja sekmes gaidāmajai Vācijas prezidentūrai šī gada otrajā pusē, turpinot iesākto darbu.

Pēc Valsts prezidenta sacītā, visas četras Horvātijas izvirzītās prioritātes prezidentūras periodam ir būtiskas arī Latvijai, gan runājot par Eiropas izaugsmi un konkurētspēju, gan savienojamību un drošību. 

Levits uzsvēra arī Eiropas vienotā digitālā tirgus svarīgo lomu, tāpat nepieciešamību Eiropai strādāt pie kopīgām vadlīnijām nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas jomā, kur Latvijas līdzšinējā sekmīgā pieredze cīņā pret naudas atmazgāšanu var būt ļoti noderīga.

Pievēršoties Eiropas reģionu savienojamības un transporta loģistikas jautājumiem, tika uzsvērta tā dēvētā "Trīs Jūru iniciatīva", kā arī "Rail Baltica" projekts.

Prezidents pievērsās arī nepieciešamībai stiprināt ES lomu globālajos jautājumos, atzīmējot multilaterālisma pieeju, kā arī uzsvēra, ka Latvija joprojām uzskata transatlantiskās saites kā stūrakmeni Eiropas drošības garantēšanā.

Levits izteica atzinību Horvātijai par plāniem vairot Eiropas pilsoņu līdzdalību un iesaisti Eiropas nākotnes veidošanā un piebilda, ka Latvija ir viena no līderēm tiešās demokrātijas laukā, tai skaitā likumdošanas jomā, kas var būt interesanta pieredze citām ES valstīm.

Runājot par Lielbritānijas izstāšanos no ES, Valsts prezidents uzsvēra, ka Lielbritānija pamet ES, bet tā joprojām ir Eiropas valsts, un mūsu visu interesēs ir veidot labas un taisnīgas attiecības ar to. Tika iztirzāti arī ES un Austrumpartnerības jautājumi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu