Petraviča, tiekoties ar DĀR iekšlietu ministru, pievērsusi uzmanību Misānes lietai (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Labklājības ministre Ramona Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča Foto: Valsts kanceleja

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) divpusējās tikšanās laikā pievērsusi Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) iekšlietu ministra Ārona Motsoaledi uzmanību Kristīnes Misānes lietai, informēja ministres padomniece Liesma Kalve.

Piektdien, 17. janvārī, Parīzes Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ministru sanāksmē par migrāciju ministre esot uzrunājusi Motsoaledi un īsumā izklāstījusi situāciju, kas radusies ar Latvijas pilsoni Kristīni Misāni. Sarunas laikā Petraviča esot lūgusi par minēto jautājumu operatīvi sarīkot divpusēju tikšanos, lai detalizētāk pārrunātu situāciju, informēja ministres padomniece.

Motsoaledi šādam sarunas modelim piekritis, kā rezultātā vēlākajās divpusējās sarunās OECD pasākumā tikās Latvijas un DĀR delegācijas. Sarunas laikā ministre esot iztirzāti izklāstījusi līdzšinējos notikumus Misānes lietā. Turpretim DĀR delegācija uzklausīja Latvijas sniegto informāciju un izteica gatavību iedziļināties notikušajā, informēja Kalve.

Sarunas izskaņā DĀR iekšlietu ministrs esot vaicājis Petravičai, vai Latvijas amatpersonas vēlētos, lai Misānei būtu iespēja atgriezties Latvijā. Ministre esot atbildējusi apstiprinoši.

Iespēja pārspriest Misānes turpmāko likteni radusies, jo Petraviča no 16. līdz 17. janvārim piedalās OECD rīkotajā ministru sanāksmē par migrāciju. Sarunās ministre esot uzsvērusi migrācijas mainīgo raksturu un Latvijas pieredzi attiecībā uz migrantu integrāciju darba tirgū.

Jau ziņots, ka Latvijas pilsone Misāne patlaban atrodas apcietinājumā Dānijā, un Dānijas tiesu iestādes atbilstoši valstī spēkā esošajiem likumiem ir lēmušas par Misānes izdošanu DĀR kriminālvajāšanai par iespējami izdarītiem likumpārkāpumiem šajā valstī.

Misānes pārstāvji iepriekš norādīja, ka sieviete 2011. gadā iepazinusies ar DĀR pilsoni un pēc četriem gadiem abiem piedzimusi meita. Taču starp abiem vecākiem sākušies konflikti, kas sākotnēji bijuši finansiāli motivēti. Pēc tam vīrietis vienpusēji nolēmis pārtraukt attiecības un esot sācis vardarbīgi izturēties gan pret Misāni, gan pret abiem ģimenes nepilngadīgajiem bērniem.

Rūpējoties par savu un savu bērnu drošību un dzīvību, 2018. gada maijā Kristīne nolēmusi meklēt patvērumu Latvijā, norādījuši radinieki. 2018. gada decembrī Misāne devusies darba braucienā caur Kopenhāgenu uz Mozambiku, taču šķērsojot robežu, viņa aizturēta, jo bijusi Interpola meklēšanā. DĀR bija norādījusi, ka Misāne tiek meklēta par bērna nolaupīšanu.

Trešdien pie Dānijas vēstniecības norisinājās pikets pret Misānes izdošanu DĀR, kur viņai draud 15 gadus ilgs cietumsods.

Vairākas Latvijas iestādes pašlaik ir iesaistījušās centienos atrisināt situāciju.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu