Lidmašīnas katastrofā Teherānā bojāgājušo mirstīgās atliekas nogādātas Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ukrainian Presidential Press Ser / VIA REUTERS

Ukrainā simtiem cilvēku šodien, 19. janvārī, atvadās no 11 ukraiņiem, kuri gāja bojā 8. janvārī, kad Irāna notrieca Ukrainas pasažieru lidmašīnu "Boeing 737".

Ukrainā, Borispoles starptautiskajā lidostā, svētdien skan sēru mūzika. Lai godinātu bojāgājušos, lidostā uz piemiņas brīdi pulcējušās Ukrainas augstākās amatpersonas, tostarp, prezidents Volodimirs Zelenskis, kā arī pasažieru tuvinieki.

Ukrainas iedzīvotāji lidostas B terminālī izveidojuši īpašu piemiņas vietu, kas klāta ziediem un svecēm.

Jau vēstīts, ka Irāna atzinu, ka tā lidmašīnu notriekusi kļūdas pēc. 

Lidaparāts kļūdaini novērtēts kā Irānai "naidīga lidmašīna", tādēļ militāristi to notriekuši, neapzinoties savas darbības patiesās sekas, sacīts ziņu aģentūru izplatītajā Irānas armijas paziņojumā.

Irānas valdība izteikusi "dziļu nožēlu" par notikušo, taču vienlaikus uzsvērusi, ka traģēdijā ir līdzvainīga arī ASV.

Irānas oficiālās amatpersonas norāda, ka kļūme, ko izraisīja cilvēciskais faktors un kas paņēma 176 cilvēku dzīvības, gadījās brīdī, kad ir izsludināta paaugstināta gaisa trauksme un tiek gaidīti ASV raķešu triecieni, kā arī ir vērojama pastiprināta ASV militārās aviācijas klātbūtne pie Irānas robežām.

Irānas prezidents Hasans Ruhani solījis, ka izmeklēšana lidmašīnas notriekšanas lietā turpināsies, vainīgie tiks noskaidroti un saukti pie atbildības. Gan valdības vadītājs, gan arī Irānas bruņoto spēku vadība un ārlietu ministrs Džavads Zafirs lūdza piedošanu par notikušo un izteica līdzjūtību katastrofā bojā gājušo ģimenēm un tuviniekiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu