Virs marihuānas audzētavas Arizonā debesis iekrāsojas savādā violetā tonī (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Gaismas no medicīniskās marihuānas audzētavas Arizonas štatā ASV debesīs virs tās radījušas dīvainu violetu nokrāsu, vēsta raidsabiedrība CNN.

Dīvaino fenomenu pamanīja audzētavas darbiniece Kara Smita, kad no rīta devās uz darbu. Mirdzumu viņa nofotografēja un nekavējoties publicēja internetā.

Smita teica, ka parasti no savas mājas, kas atrodas aptuveni trīs kilometrus no audzētavas, var redzēt gaismas, tomēr tajā rītā viss izskatījās pilnīgi citādāk.

“Violetās gaismas vienmēr tur ir bijušas, tomēr parasti neizgaismo debesis tā kā tagad. Tās parādījās no rīta, kad bija mākoņains un miglains,” stāstīja Smita.

Eksperti saka, ka violetais mirdzums rodas no ultravioletās gaismas, kas tiek izmantota, lai audzētu marihuānu. Gaisma atstarojās sniegā, kas tajā dienā bija uzsnidzis, un izgaismoja mākoņus virs audzētavas.

“Copperstate Farms” ir lielākais medicīniskās marihuānas vairumtirgotājs Arizonā un kopš pagājušā gada aprīļa nodarbina aptuveni 200 cilvēku. Audzētavas siltumnīcas, kas kādreiz tika izmantotas tomātu audzēšanai, izvietotas 40 akru lielā teritorijā. Kompānija pašlaik audzē aptuveni 70 dažādus marihuānas veidus un strādā pie 40 jaunu veidu attīstīšanas.

Pēdējā laikā par baisi violetām debesīm sūdzējušies cilvēki arī citās valsts daļās, tomēr iemesls tam ir pavisam cits. Piemēram, septembrī pēc viesuļvētras Dorians Floridas debesis iekrāsojās violetā tonī.

Vietējie iedzīvotāji steidza ar neparastajiem attēliem dalīties sociālajos tīklos, paužot atvieglojumu, ka vētra lielākoties saudzējusi valsti.

Šajā gadījumā eksperti skaidroja, ka dīvainā violetā nokrāsa debesīs ir tāpēc, ka saules gaisma saulrietā vētras mākoņu dēļ izkliedējas atmosfērā neparastā veidā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu