Tēvs izglābj dēlu no koijota uzbrukuma, nogalinot dzīvnieku ar savām rokām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Pirmdien, 20. janvārī, kāds vīrietis ASV Ņūhempširas štatā devies pastaigā pa mežu ar savu ģimeni, kuras laikā saimei uzbrucis koijots. Vīrietis, saprotot, ka citādāk nespēj nodrošināt savu tuvinieku drošību, ar rokām nožņaudzis savvaļas dzīvnieku, vēsta portāls "People".

Kensingtonas policijas "Facebook" lapā minēts, ka izsaukums par šokējošo notikumu saņemts aptuveni plkst. 11. pēc vietējā laika. Varonīgais tēvs, Iens Orailijs, "Boston 25 News" televīzijas kanālam atklājis, ka līdz uzbrukumam nekas nav liecinājis par briesmu tuvošanos.

"Mēs ar ģimeni devāmies ikdienas pastaigā pa mežu. Tad ar perifēro redzi pamanīju, ka notikusi kāda kustība. Mana sieva sāka kliegt un es sapratu, ka koijots ir nogāzis zemē manu jaunāko dēlu," stāstījis vīrietis.

Orailija sieva ātri nostājusies starp dzīvieku un bērniem, pieceļot no zemes arī ģimenes jaunāko atvasi. Vīrietis ātri sapratis, ka koijots netaisās doties prom, un nostājies starp savvaļas plēsēju un savu saimi.

"Dzīvnieks turpināja uzbrukt - viņš sakoda manu roku un krūtis," minējis Iens Orailijs. Tad vīrietis iespēris koijotam pa purnu, uzlecis uz tā un piespiedis to pie zemes. Kad koijots turpināj uzbrukt un nemēģināja aizbēgt, Orailijs sapratis, ka nav citas izvēles kā vien noaglināt meža zvēru.

"Es uzliku plaukstu uz tā deguna un ar otru roku ķēros pie viņa rīkles. Iespiedu koijota purnu sniegā un turpināju žņaugt līdz tas atdeva galus," stāstījis varonīgais tēvs.

Vīrietis "CBS Boston" televīzijas kanālam atklājis, ka "šajā mirklī nedomāju par to, kas ar mani var notikt - virsroku ņēma instinkti". Neskatoties uz traumatisko pieredzi, vīrietis atklājis, ka notikušais neatturēs viņa saimi no pastaigu baudīšanas.

Visa ģimene ir saņēmusi medicīnisko palīdzību un Orailijs pašlaik saņem medikamentus pret iespējamu trakumsērgu. Vēlāk atklājies, ka ka tajā pašā dienā saņemti vēl pāris izsaukumi par agresīvu koijotu - tiesa, neviens šajos incidentos nav cietis. Tiek uzskatīts, ka pie visiem gadījumiem vainīgs bijis viens dzīvnieks - pašlaik koijota mirstīgās atliekas tiek pārbaudītas uz trakumsērgu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu