Daba plosa Austrāliju. Brīdina iedzīvotājus par indīgu zirnekļu invāziju (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Indīgie Austrālijas piltuvtīklu zirnekļi
Indīgie Austrālijas piltuvtīklu zirnekļi Foto: Reuters/ScanPix

Pēc mežonīgajiem krūmāju ugunsgrēkiem un krusu golfa bumbiņas lielumā  izskanējuši brīdinājumi, ka pēdējā laika notikumi radījuši "ideālu vidi" indīgajiem Austrālijas piltuvtīklu zirnekļiem, vēsta raidorganizācija CNN.

Austrālijas austrumos mitrajos mežos dzīvojošo zirnekļu sugu saimei raksturīga spēcīga inde ar ātru iedarbību. Trešdien Jaundienvidvelsā bāzētais Austrālijas Rāpuļu parks ziņoja, ka pēdējās dienās šie zirnekļi esot kļuvuši aktīvāki.

"Nesenā lietus un tam sekojošo karsto dienu rezultātā apkārt sāks staigāt piltuvtīklu zirnekļi," sacīja parka runasvīrs Daniels Ramsijs.

"To kodieni ir starp bīstamākajiem pasaulē. Mums pret to jāizturas ar ļoti lielu nopietnību."

Austrālijā jau vairākus mēnešus plosās plaši un nekontrolējami savvaļas ugunsgrēki. Bojā gājuši vismaz 30 cilvēki, izpostīti tūkstošiem mājokļu.

Pagājušās nedēļas beigās lietus atsevišķos reģionos apslāpēja ugunsgrēkus, taču tā nestie plūdi radīja jaunas problēmas. Austrālijas dienvidaustrumos arī krita krusas graudi golfa bumbiņu lielumā un tika piedzīvotas smilšu vētras. 

Organizācijas "ABC Pest Control Sydney" īpašnieks Vorens Beilijs raidorganizācijai CNN norādīja, ka piltuvtīklu zirnekļi parasti vasarā ir aktīvi, taču šogad zirnekļu sezonas sākums lielā sausuma dēļ esot krietni aizkavējies. "To inde ir visai toksiska un var izraisīt nāvi," viņš uzsver.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu