Pekinā bailēs no jaunā vīrusa atceļ Jaunā gada svinības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērns ar sejas masku Ķīnā.
Bērns ar sejas masku Ķīnā. Foto: AFP / Scanpix

Ķīnas varasiestādēm cenšoties ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību, galvaspilsētā Pekinā atceltas plānotās vērienīgās ķīniešu jaungada svinības, ceturtdien pavēstīja pilsētas administrācija.

Cenšoties nepieļaut, ka vīruss, ar kuru jau inficējušies vairāk nekā 570 cilvēki, izplatās vēl vairāk, varasiestādes mudina Pavasara svētku laikā izvairīties no vietām, kurās ir daudz ļaužu.

Pekinas administrācija atcēlusi tempļa gadatirgus, kas iepriekšējos gados piesaistījuši tūristu pūļus, mudinot pilsoņus aktīvi īstenot profilakses pasākumus.

Šie soļi tiek sperti, lai sekmētu epidēmijas profilaksi un kontroli, sociālajā tīklā "Weibo" norādīja pilsētas administrācija.

"Līdz ar epidēmijas situācijas attīstību, tiks sniegta papildu informācija", norādīja administrācija.

Bažās par jaunā vīrusa izplatīšanos Pekinā tiks slēgta arī bijusī monarhu rezidence Aizliegtā pilsēta, kas ir viens no ievērojamākajiem kultūras pieminekļiem valstī.

Plašais pils komplekss tiks slēgts sestdien līdz turpmākiem rīkojumiem, "lai izvairītos no savstarpējas inficēšanā, kas var notikt vietā, kur pulcējas daudz ļaužu", sociālajā tīklā "Weibo" pavēstīja pils muzeja administrācija.

Trešdien tika ziņots, ka Ķīnā pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu miruši jau 17 cilvēki, bet ar to inficējušies vairāki simti. Visi mirušie reģistrēti Hubejas provincē.

Vīruss sāka izplatīties no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas. Amatpersonas uzskata, ka vīrusa izcelsmes vieta ir tirgus, kur notika nelikumīga savvaļas dzīvnieku tirdzniecība.

Inficēšanās gadījumi ir konstatēti arī Taivānā, Filipīnās, Taizemē, Japānā, Singapūrā, Vjetnamā un Dienvidkorejā. Otrdien tika apstiprināts pirmais inficēšanās gadījums ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu