Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts bijušais VARAM ministrijas valsts sekretārs Muciņš (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rinalds Muciņš
Rinalds Muciņš Foto: Ieva Makare/LETA

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) dalībnieku sapulcē valdes priekšsēdētāja amatā šodien apstiprināts Rinalds Muciņš, aģentūra LETA uzzināja Veselības ministrijā.

Muciņš, kurš iepriekš bijis gan Veselības ministrijas, gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs, darbu jaunajā amatā sāks 10. februārī.

Ministrijā norādīja, ka Muciņš ir ieguvis jurista izglītību, kura papildināta ar papildus zināšanām sabiedrības veselības un vadības jautājumos.

Iezīmējot vīziju par PSKUS attīstību, Muciņš uzsvēra personāla vērtības apzināšanos un nepieciešamību veidot kopīgās vērtībās balstītu komandu.

Viņš norādīja, ka motivēts, zinošs personāls slimnīcā ir svarīgākais resurss un tās izaugsmes pamats. Savukārt pacients, Muciņa ieskatā, ir svarīgākais slimnīcas sadarbības partneris, līdztiesīgs ārstniecības procesa dalībnieks, kuram jānodrošina ne tikai iespējami labākā ārstēšana, bet arī jārada ērta vide - pacientam ir jājūtas aprūpētam un informētam par ārstniecības procesā gaidāmo. 

Tādēļ gan personāla, gan pacientu viedoklis būs nozīmīgs, īstenojot pārmaiņas un veidojot mūsdienīgu slimnīcu, uzsvēra Muciņš.

Atklātā konkursā uz PSKUS valdes priekšsēdētāja amatu tika iesniegti 11 pieteikumi. Muciņš nominācijas komisijas vērtējumā ieguva augstāko punktu skaitu.

Izsludinot konkursu, tika norādīts, ka slimnīcas valdes priekšsēdētāja atalgojums ir no 6000 līdz 8000 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Muciņš pērnā gada aprīlī pameta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra amatu, ko pildīja kopš 2016. gada februāra.

Pats Muciņš aģentūrai LETA toreiz sacīja, ka šādu lēmumu pieņēmis, jo valsts pārvaldē strādājis jau 23 gadus. "Jūtu, ka ir laiks pārmaiņām un esmu gatavs citiem izaicinājumiem," teica Muciņš.

Pirms tam viņš divus gadus bija Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktors, bet no 2010. līdz 2014.gadam strādāja VM kā padomnieks un valsts sekretārs.

Kopumā valsts pārvaldē dažādus amatus Muciņš ieņēma kopš 1995.gada.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu