Iepazīšanās lietotne "Tinder" izstrādājusi jaunus "trauksmes" iestatījumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Populārā telefona lietotne "Tinder", kurā ar pāris kustību palīdzību iespējams iepazīties ar potenciāliem partneriem, izziņojusi, ka drīzumā nāks klajā ar vairākiem atjauninājumiem, kas paredzēti, lai pasargātu lietotājusni iespējamas agresijas, vēsta portāls "People".

Ceturtdien, 23. janvārī, firma izziņojusi par plānu aplikācijā iestrādāt "panikas pogu", kas potenciālu briesmu gadījumā ļautu diskrēti izsaukt palīdzības dienestus. Tas tiks darīts ar drošības tehnoloģiju platformas "Noonlight" palīdzību.

"Šis atjauninājums būs kā kluss miesassargs situācijās, kurās satiekaties ar kādu pirmo reizi. Nu cilvēki, kas vēlas doties uz randiņiem, zinās, ka ir lieta, kas potenciāli spēj atturēt cilvēkus ar sliktiem nodomiem, kas lietotājiem ļaus drošāk izmantot lietotnes piedāvātās iespējas," teikusi "Noonlight" valdes priekšsēdētāja Britanija Lekonta.

Lietotājiem tāpat būs iespēja sistēmā ievadīt gaidāmo randiņu norises vietas, laikus un citas detaļas, kas krīzes situācijās var kļūt izšķirošas. Izdevums "Wall Street Journal" atklājis, ka, nospiežot "trauksmes pogu", tiks lūgts ievadīt drošības kodu. Ja tas netiks izdarīts, lietotājs saņems īsziņu no dispečera. Ja arī uz to netiks sniegta atbilde, firma sazināsies ar likumsargiem.

Kopā ar šo atjauninājumu lietotne piedāvās arī "uzticamu profilu" atzīmi - līdzīgu tai, kas jau sastopama sociālajos tīklos "Instagram" un "Twitter". Lai saņemtu šādu atzīmi, lietotājiem būs jāiziet cauri autentifikācijas procesam, lai pierādītu, ka viņu identitāte nav viltota.

To plānots panākt, liekot lietotājiem uzņemt bildes dažādās pozās, piemēram, miedzot aci. Iegūtie attēli ar mākslīgā intelekta palīdzību tiks salīdzināti ar iepriekšējiem "Tinder" lietotnē augšuplādētajiem attēliem. Šī prakse ieviesta, lai izskaustu viltus profilu veidošanu.

Programmas atjauninājumi ir gaidāmi šī gada otrajā pusē.

"Katru dienu miljoniem cilvēku uzticas mūsu spējai iepazīstināt viņus ar jauniem cilvēkiem. Mums ir nepieciešamas labākās drošības sistēmas, lai nodrošinātu, ka cilvēki var bez bailēm doties randiņiem," teikusi "Tinder" valdes priekšsēdētāja Elija Seidmane.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu