Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Kā gadu gaitā izmainās vīrieša "mantība"?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī katra vīrieša "mazais draudziņš" ir unikāls un nav konkrēta vecuma, kurā pienāk izmaiņas, jārēķinās ar to, ka tās tāpat pienāks. Lielākoties izmaiņas dzimumlocekļa ārējā izskatā un funkcionalitātē notiek aptuveni 45-50 gadu vecumā, raksta "Postimees".

Noslīd sēklinieki

Tieši tāpat, kā ar gadiem noslīd sieviešu krūtis, arī vīriešu sēklinieki ar gadiem zaudē elastīgumu. Tas notiek tāpēc, ka āda zaudē tonusu un sēklinieku maisiņi kļūst "mīkstāki". Dažiem vīriešiem tiek novērota arī sēklinieku maisiņu apjoma samazināšanās. Turklāt tas nav atkarīgs no vīrieša ķermeņa uzbūves vai trenētības pakāpes - tas notiek ar visiem. Tas gan nekādi neietekmē ne vīrieša seksuālās, ne arī reproduktīvās spējas.

Ar gadiem mainās izmērs

Ar gadiem penis kļūst nedaudz īsāks. Parasti šī samazināšanās nav ļoti ievērojama, proti, nepārsniedz 2,5 cm. Iemesls, kāpēc tas tā notiek, ir fakts, ka ar gadiem vielmaiņa kļūst lēnāka, bet taukaudu slānis ap dzimumlocekli - lielāks, kas to vizuāli "samazina". Attiecīgi, ja vīrietis nevēlas, ka viņa lepnums ar gadiem izskatās arvien mazāks, tad jāseko līdzi savam svaram.

Penis kļūst mazāk jutīgs un maina krāsu

Ar gadiem asins cirkulācija organismā kļūst lēnāka, un tas ietekmē ne tikai asinsspiedienu un sirds veselību, bet arī vīrieša dzimumlocekļa ārējo izskatu, kā arī spēju sasniegt erekciju. Asins pieplūdes apjoma samazināšanās dēļ peņa galviņa vairs nebūs vis purpursārtā krāsā kā jaunībā. Tāpat tā var zaudēt jutīgumu, tāpēc pirms dzimumakta tev var nākties vairāk "piestrādāt", lai panāktu vēlamo erekciju.

Pazūd kaunuma apmatojums

Daudzus vīriešus uz vecumu piemeklē plikpaurība, un tas attiecas ne tikai uz galvas apmatojumu, bet arī uz apmatojumu "tur lejā". Apmatojums izkrīt gan ap peņa pamatni, gan arī no tā zemākās daļas. Ar laiku apmatojums var izzust pavisam.

Penis var "salocīties"

Muskuļu tonuss ar laiku mainās, un loceklis, kurš visu mūžu ir bijis taisns, ar gadiem var "noliekties" uz vienu vai otru pusi. Par to vajadzētu uztraukties vien tādā gadījumā, ja šādas izmaiņas pavada sāpes, – tad noteikti jāvēršas pie speciālista.

Erektilā disfunkcija

Asinsvadi, pa kuriem uz locekli plūst asinis, "nodilst", kā dēļ arī tas var sākt "niķoties" un nestrādāt tik labi kā agrāk. Asins pieplūdes samazināšanās var ietekmēt arī erekcijas noturēšanas ilgumu un stiprumu. Mūsdienās eksistē medikamenti, kas var šo problēmu risināt, taču noteikti ir jākonsultējas ar ārstu, jo ar sirds-asinsvadu problēmām sirgstošiem cilvēkiem preparātu lietošana "uz savu galvu" var būt bīstama.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu