Kamaniņu braucējas un divnieki Siguldā sāk PK posmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elīza Cauce
Elīza Cauce Foto: Paula Čurkste/LETA

Ar sieviešu vieninieku un vīriešu divnieku ekipāžu sacensībām šodien Siguldā sāksies Pasaules kausa sestā posma pamatsacensības.

Kā pirmās trasē dosies dāmas, kurām pirmais brauciens sāksies plkst.11.50, bet otrais - plkst.13.15.

No latvietēm Elīna Ieva Vītola trasē dosies ar desmito numuru, Ullai Zirnei būs 16.numurs, Elīza Cauce piedalīsies ar 19.numuru, bet Kendijai Aparjodei būs 22.numurs. Sacensībām pieteikušās 22 kamaniņu braucējas. Aparjodei un Caucei bija garantētas vietas pamatsacensībās, bet pārējās divas latvietes dalību sestdienas mačos nodrošināja caur Nāciju kausu, kurā Zirne svinēja uzvaru un Vītola bija septītā.

Šosezon nevienai no latvietēm nav stabilu rezultātu, augstāko vietu sasniedzot Aparjodei, kura pirms divām nedēļām Altenbergā bija piektā. Arī pērn Siguldā no pašmāju kamaniņu braucējām labāko rezultātu sasniedza Aparjode, kura bija piektā, Cauce ieņēma septīto pozīciju, bet Zirne bija desmitā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 582 punktiem ir krieviete Tatjana Ivanova, otro vietu ar 550 punktiem ieņem vāciete Jūlija Taubica, bet trešā ar 392 punktiem ir vēl viena krieviete Viktorija Demčenko. Aparjode ar 241 punktiem ir desmitā, Cauce ar 183 punktu ieņem 15.vietu, Zirne ar 162 punktiem ir pozīciju zemāk, bet Vītola ar 41 punktu atrodama 35.vietā.

Vīriešu divnieku ekipāžām pirmais brauciens sāksies plkst.15, bet otrajam starts būs plkst.16.20. 

No pašmāju sportistiem kā pirmie trasē dosies Juris un Andris Šici, kuriem ir desmitais numurs. Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs startēs ar 15.numuru, bet uzreiz aiz viņiem pirmo braucienu aizvadīs Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Arī divnieku konkurencē pieteiktas 22 ekipāžas. Piektdien Šici uzvarēja Nāciju kausā, bet pārējām divām Latvijas ekipāžām bija jau garantēta vieta pamatsacensībās.

No latviešu divniekiem šajā sezonā labākos rezultātus uzrādījuši Šici, kuri Leikplesidā uzvarēja Sprinta kausa sacensībās, tiekot pie vērtīgiem punktiem kopvērtējumā. Pērn Siguldā viņus apsteidza Gudramovičs/Kalniņš, kuri izcīnīja sudrabu, bet Šici bija par deviņām sekundes simtdaļām lēnāki un guva bronzu, kamēr Putins/Marcinkēviča ierindojās 12.vietā. 

Pirms sestā posma kopvērtējuma līderi ir vācieši Toni Egerts/Saša Benekens, kuri iekrājuši 597, punktus, otrie ar 517 punktiem ir viņu tautieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, bet pirmo trijnieku ar 486 punktu noslēdz austrieši Tomass Štoijs/Lorencs Kellers. 

Šici ar 341 punktu ir piektie, Gudramovičs/Kalniņš ar 281 punktu ieņem devīto vietu, bet Putins/Marcinkēvičs ar 182 punktiem atrodami 16.pozīcijā.

Austrijas ekipāža Štoijs/Kellers šodien nestartēs, jo Štoijs treniņā Siguldā lauza kāju.

Svētdien starts paredzēts vīriešiem, kā arī notiks Sprinta kauss.

Februāra pirmajā nedēļas nogalē Oberhofā norisināsies septītais posms, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu