Kamaniņbraucējai Caucei bronza Siguldā notiekošajā PK posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elīza Cauce (pirmā no labās).
Elīza Cauce (pirmā no labās). Foto: https://www.facebook.com/lugelv/

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien Pasaules kausa (PK) sestajā posmā Siguldā sīvā cīņā izcīnīja bronzas godalgu.

Cauce pirmajā braucienā sasniedza trešo ātrāko laiku un līderei Samerai Britčerai zaudēja vien 0,089 sekundes. Otrajā braucienā viņa sasniedza ceturto ātrāko laiku, bet ar to bija gana, lai par 0,006 sekundēm apsteigtu krievieti Viktoriju Demčenko, kā rezultātā izcīnīta bronzas godalga.

Latvijas kamaniņu braucējai sestdien ļoti paveicās, jo, kā pēdējā trasē devās līdere Britčera, bet viņa trases vidusdaļā pieļāva rupju kļūdu, kā rezultātā viņa finišēja ar 25.laiku un noslīdēja uz 18.pozīciju divu braucienu summā.

Latvijas sportistei šī ir pirmā godalga šosezon. Uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos šogad nevienai no latvietēm vēl nebija izdevies uzkāpt.

Uzvaru sacensībās svinēja vāciete Jūlija Taubica, kura divu braucienu summā par 0,115 sekundēm apsteidza Tatjanu Ivanonu no Krievijas.

Neveiksmi pirmajā virāžā pēc starta piedzīvoja Ulla Zirne, kā rezultātā pirmajā braucienā neizdevās pakāpties augstāk par 15.vietu. Otrajā braucienā viņa krietni uzlaboja sniegumu un finišēja ar astoto ātrāko laiku, summā ierindojoties devītajā pozīcijā. Viņa līderei zaudēja 0,353 sekundes.

Tikmēr Kendija Aparjode pirmajā braucienā līderei Britčerei zaudēja 0,162 sekundes, ieņemdama desmito pozīciju, bet otrajā piegājienā viņai neizdevās uzlabot savu sniegumu - 13.pozīcija. Divu braucienu summā Aparjode izcīnīja 11.vietu, par 0,413 sekundēm piekāpjoties Krievijas sportistei. 

Negaidīti veiksmīgas sacensības aizvadīja Elīna Ieva Vītola, kura pirmajā braucienā līderei zaudēja 0,108 sekundes, kas bija piektais labākais rezultāts. Otrajā braucienā viņa ierindojās 17.vietā. Kopsummā Vītola uzvarētājai zaudēja 0,421 sekundi, kas ļāva ieņemt augsto 12.pozīciju.

Sacensībām bija pieteikušās 27 kamaniņu braucējas. Aparjodei un Caucei bija garantētas vietas pamatsacensībās, bet pārējās divas latvietes dalību sestdienas mačos nodrošināja caur Nāciju kausu, kurā Zirne svinēja uzvaru un Vītola bija septītā.

Šosezon nevienai no latvietēm nav stabilu rezultātu, augstāko vietu sasniedzot Aparjodei, kura pirms divām nedēļām Altenbergā bija piektā. Arī pērn Siguldā no pašmāju kamaniņu braucējām labāko rezultātu sasniedza Aparjode, kura bija piektā, Cauce ieņēma septīto pozīciju, bet Zirne bija desmitā.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 667 punktiem ir Ivanova, par 17 punktiem mazāk ir Taubicai, bet pirmo trijnieku ar 452 punktiem noslēdz Viktorija Demčenko. Aparjode ar 275 punktiem ierindojas desmitajā vietā, par 22 punktiem mazāk ir 13.pozīcijā esošajai Caucei, kamēr Zirne ar 201 punktu atrodama uzreiz aiz labāko piecpadsmitnieka. Vītola trijos posmos iekrājusi 73 punktus, ieņemdama dalītu 28.vietu.

Svētdien starts paredzēts vīriešiem, kā arī notiks Sprinta kauss.

Februāra pirmajā nedēļas nogalē Oberhofā norisināsies septītais posms, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu