Suns, sagraužot īpašnieces pasi, izglābj viņu no nonākšanas koronavīrusa epicentrā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Labradors vārdā Kiri kādai sievietei Taivāna, iespējams, izglābis dzīvību, sagraužot pasi, tādējādi neļaujot savai saimniecei aizlidot uz Ķīnu, vēsta portāls "Ladbible".

13. janvārī sieviete savā "Facebook" kontā bija publicēja attēlus ar savu labradoru. Viņa rakstīja, ka bija atnākusi mājās un atradusi suni guļam uz sagrauztajiem ceļojumu dokumentiem. To starpā bija arī sievietes pase. Tas nozīmēa, ka viņa vairs nevarēja iegādāties iecerātās biļetes uz Ķīnas pilsētu Uhaņu.

Drīz pēc tam, kad sieviete bija publicējusi savu ierakstu "Facebook", parādījās ziņas, ka tieši tajā reģionā ir izplatījies nāvējošais koronavīruss. Pēc šo jaunumu uzzināšanas sieviete publicēja jaunu ierakstu "Facebook", kurā rakstīja, ka pateicās sunim, jo viņš centies viņu paglābt no saslimšanas.

Kopš vīrusa uzliesomšanas jau miruši 56 cilvēki. Veselības aizsardzības amatpersonas visā pasaulē cīnās ar to, lai vīruss neizplatās citur, taču jau līdz šim ir reģistrēti aptuveni 1900 izplatīšanās gadījumi arī Francijā un Austrālijā, kā arī citās Āzijas daļās.

Jaunākie dati, kas izplatīti svētdien, 26. janvārī, liecina, ka 24 stundu laikā Ķīnā apstiprināti 15 nāves gadījumi un 688 saslimšanas ar koronavīrusu.

Cenšoties ierobežot vīrusa izplatību, Ķīnas varasiestādes svētdien paziņoju, ka uz laiku aizliedz tirdzniecību ar savvaļas dzīvniekiem. 

Vīruss sākotnēji tika konstatēts Ķīnas Hubei provinces galvaspilsētā Uhaņā. Kā uzliesmojuma centrs identificēts jūras velšu un dzīvnieku tirgus.

Slimība jau skārusi visus lielākos Ķīnas reģionus, izņemot Tibetu. Saslimšanas gadījumi konstatēti arī Taivānā, Austrālijā, Singapūrā, Malaizijā, Dienvidkorejā, ASV, Francijā, Japānā, Vjetnamā, Nepālā un, iespējams, Kanādā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu