Helikoptera avārijā dzīvību zaudējis leģendārais basketbolists Kobe Braients

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu basketbola ikona Kobe Braients svētdien, 26. janvārī, gājis bojā helikoptera avārijā, vēsta ASV mediji.

Par negadījumu pirmais ziņoja medijs TMZ. Ziņas par Braienta nāvi apstiprinājušas arī vietējās amatpersonas.

Studentu vadītais laikraksts "Pepperdine Graphic" publicēja attēlu "Twitter", kurā redzami dūmi un ugunsdzēsēju mašīnas.

Losandželosas apgabala Ugunsdzēsības dienests pavēstījis, ka avārijā dzīvību zaudējuši kopumā deviņi cilvēki.

Avoti Braienta nāvi apstiprinājuši arī ESPN žurnālistam Adrianam Vodžnarovskim.

Žurnālists Šons Kings savā "Twitter" kontā raksta, ka Losandželosas varasiestādes viņam apstiprinājušas, ka Braients un vēl astoņi cilvēki, tajā skaitā basketbolista 13 gadus vecā meita, Džianna, svētdienas rītā gājuši bojā helikoptera avārijā. Tāpat bojā gājis arī "Orange Coast" koledžas beisbola treneris Džons Altobelli (56), viņa meita Alisa un sieva Kerija. Avārijā dzīvību zaudēja arī "Orange County" privātskolas meiteņu basketbola treneres asistente Kristīna Mausere. 

Kā raksta "Los Angeles Times", helikopters miglainos laikapstākļos avarējis kalnos netālu no Kalabasas pilsētas. Negadījums noticis neilgi pirms plkst.10 pēc vietējā laika.

Braientam bija 41 gads. Savas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjerā viņš aizvadījis 20 sezonas, kuru laikā pārstāvējis Losandželosas "Lakers".

Karjeras laikā viņš aizvadījis 1346 spēles NBA pamatturnīros, kuru laikā vidēji mačā izcēlies ar gūtiem 25 punktiem, izcīnītām 5,2 atlēkušajām bumbām un atdotām 4,7 rezultatīvajām piespēlēm. Tikmēr 220 izslēgšanas spēļu turnīra mačos viņa kontā caurmērā gūti 25,6 punkti, izcīnītas 5,1 bumba zem groziem un 4,6 piespēles.

Viņš ir pieckārtējs NBA čempions "Lakers" rindās un divkārtējs NBA fināla vērtīgākais spēlētājs. Tāpat viņš 18 reizes piedalījies Zvaigžņu spēlēs un četrās no tām tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. 11 reizes Braients ir ticis iekļauts sezonas pirmajā simboliskajā pieciniekā, bet vēl pa divām reizēm otrajā un trešajā simboliskajā izlasē.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu