"Man ir kauns." Meganas Mārklas tēvs komentē jaunā pāra atkāpšanos no karaļnama (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Damir Sagolj / REUTERS

Meganas tēvs Tomass Mārkls pirmdien, 27. janvārī, sarunā ar medijiem norādīja, ka viņa meita ar vīru princi Hariju ar savu izvēli atkāpties no karaļnama ir sāpinājuši karalieni Elizabeti II un visu karalisko ģimeni, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

"Man ir kauns," Tomass Mārkls norādīja telekanālam ITV. Viņš piebilda, ka viņš līdz galam nesaprot viņa meitas un vīra Harija soli atteikties no karaliskajiem pienākumiem.

"Atkāpšanās no karaļnama radīs daudz vairāk problēmu," sacīja Mārkls.

Viņš norādīja, ka joprojām mīl savu meitu, lai gan norādīja, ka viņi pēdējā laikā ir atsvešinājušies.

"Man ļoti pietrūkst manas meitas," sacīja Tomass.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Harijs un Megana 8. janvārī nāca klajā ar paziņojumu, ka nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā.

Pāris savā paziņojumā informēja, ka pavadīs kādu laiku Ziemeļamerikā un pārtrauks ilgi uzturētās attiecības ar presi.

Mediji ziņoja, ka Saseksas hercogs un hercogiene par savu lēmumu nav iepriekš informējuši nedz karalieni Elizabeti II, kas ir Harija vecmāmiņa, nedz Harija tēvu princi Čārlzu.

Princis Harijs un Megana Mārkla turpmāk nevarēs izmantot karaliskos titulus un izmantot sabiedriskos līdzekļus karalisko pienākumu pildīšanai, atsaucoties un Bekingemas pils paziņojumu.

Pāris arī vairs nevarēs formāli pārstāvēt karalieni.

Saseksas hercogs un hercogiene sacīja, ka plāno atmaksāt 2,4 miljonus mārciņu nodokļu maksātāju naudas, kas izmantota Frogmoras kotedžas atjaunošanai. Tā turpinās kalpot kā pāra Lielbritānijas rezidence.

Jaunā vienošanās stāsies spēkā pavasarī.

Paziņojums seko pēc karaļnama vadītāju sarunām pirmdien, 13. janvārī, kurās tika apspriesta Harija un Meganas nākotne pēc paziņojuma, ka viņi vēlas samazināt savu lomu karaļnama pārstāvniecībā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu