Raidījums: Krāpnieki cenšas iegūt naudu, apsolot auto zādzību upuriem informāciju par viņu spēkratiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Auto zaglis. Ilustratīvs attēls.
Auto zaglis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Diviem iedzīvotājiem jau tā nepatīkamu notikumu - auto zādzību - vēl nepatīkamāku padarījuši cilvēki, kas centušies iedzīvoties uz citu nelaimi, piesolot informāciju par zagto spēkratu atrašanās vietu, ja tiks samaksāta paprāva naudas summa, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Jūrmalniece Oļesja raidījumam pastāstīja, ka savas "Toyota" markas automašīnas zādzību konstatējusi, izejot no mājas un plānojot ar to braukt.

"Iznācu un redzēju, ka tās nav. Protams, uzreiz policija, iesniegumi," sieviete pastāstīja "Bez Tabu".

Viņa arī meklējusi palīdzību sociālajos tīklos. Drīz pēc tam pie Oļesjas vērsies kāds vīrietis kurš piedāvāja palīdzību automašīnas atgūšanā, ja sieviete viņam samaksās.

"Es ticēju, man likās, ka liecinieks. Viņš teica - ziniet, es redzēju jūsu automobili pie Lietuvas, dodiet man naudu, es jums pateikšu, kur tā ir," raidījumam stāstīja sieviete. "Es neesmu stulba. Protams, ka es pļāpāju ar viņu. Sapratu, ka viņš ir zaglis, bet man nebija miera.

Domāju, nu, kāpēc sievieti ar mazu bērnu tā krāpt? Es nesēdēju vienkārši mājās, es uzreiz zvanīju policijai."

Policijai gan līdz šim nav izdevies atrast nozagto "Toyota", bet Oļesja, izmantojot KASKO izmaksāto apdrošināšanas naudu, iegādājusies jaunu auto.

Līdzīgu situāciju piedzīvojis Ēriks no Rīgas, kuram pavisam nesen nozagta "BMW" markas mašīna.

"Man bija jāaizbrauc uz pilsētu Meitene, kas ir pie Lietuvas robežas, jo tā mašīna esot Lietuvā," raidījumam stāstīja Ēriks. Pēc tam viņu solījuši aizvest tur, kur ir mašīna, ja Ēriks samaksātu 1000 eiro. Arī viņš no "labdara" palīdzības atteicies.

Vīrietis cer, ka mašīnu atradīs likumsargi, jo tai nebija KASKO apdrošināšana.

Kā "Bez Tabu" noskaidroja policijā, atgūtas tiek aptuveni puse zagto automašīnu. Tās tiek atrastas gan neskartas, gan sadalītas, gan pat sadedzinātas vai avarējušas. Arī zādzību iemesli ir dažādi - daļai tas ir "darbs", kamēr citi to dara "sporta pēc".

"Bez Tabu" sižets: Krāpnieki cenšas iegūt naudu, apsolot auto zādzību upuriem informāciju par viņu spēkratiem

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu