"Vajadzēja čurāt eļļas spainī." Niko Rosbergs dalās ar stāstu par Šūmahera prāta spēlēm (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Niko Rosbergs un Mihaels Šūmahers
Niko Rosbergs un Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Mihaels Šūmahers ir ne tikai viens no visu laiku labākajiem F-1 pilotiem, bet sportista gaitās izcēlies arī ar lieliskām manipulētāja spējām. Ar stāstu par Šūmahera "prāta spēlēm" savā podkāstā "Beyond Victory" dalījies leģendārā pilota bijušais komandas biedrs Niko Rosbergs.

Rosbergs un Šūmahers bija komandas biedri veselas trīs sezonas. Abi vācu piloti no 2010. līdz 2012. gadam pārstāvēja "Mercedes" vienību.

Savā podkāstā Rosbergs atklāja, ka abiem braucējiem ir bijušas sirsnīgas attiecības, bet ne vienmēr viss ir bijis tik gludi, cik gribētos.

Šūmahers savās F-1 pilota dienās bija zināms arī kā izcils manipulētājs, kurš mēdza izmantot visdažādākās metodes, lai psiholoģiski ietekmētu pretiniekus. "Mans komandas biedrs bija Mihaels Šūmahers. Šis čalis veselus trīs gadus. Viņš bija misters Prāta Spēles. Mihaelam šīs lietas padevās dabīgi," izteicās Rosbergs.

Kā apliecinājumu tam, ka Šūmahers bija meistarīgs manipulētājs, Rosbergs dalījās ar stāstu par to kā pieredzējušais pilots reiz, neilgi pirms kvalifikācijas, ieslēdzās vienīgajā tualetē.

Foto: Reuters/ScanPix

"Garāžā bija tikai viena tualete, un, protams, tieši viņš bija tajā. Ir palikušas desmit minūtes līdz kvalifikācijas braucienam, un es zinu, ka mans divu minūšu "logs" pēdējam tualetes apmeklējumam ir tagad. Uzreiz pēc tam man bija jālec mašīnā un jāsāk kvalifikācija," stāstīja Rosbergs.

Rosbergs atklājis, ka tajā brīdī ir dzirdējis, ka kāds atrodas tualetē. Tas neesot varējis būt kāds no mehāniķiem, jo viņi pilotus būtu laiduši pa priekšu, ņemot vērā, ka kvalifikācijas brauciena sākums ir tik tuvu. Izmantojot loģisko domāšanu, pāri palika tikai viens variants.

"Protams, tualetē bija Mihaels, kurš bija atspiedies pret sienu un skatījās pulkstenī. Viņš zināja, ka, izejot no tualetes trīs minūtes pirms kvalifikācijas sākuma, atliks pietiekami daudz laika, lai paspētu ielēkt mašīnā, uzlikt drošības jostas un doties trasē, nesabojājot komandas taktiku," Šūmahera viltību atcerējies Rosbergs.

Rosbergs arī atklājis, ka, nepastāvot citām opcijām, nācies izmantot tuvumā stāvošo eļļas spaini: "Vajadzēja čurāt eļļas spainī. Izdarīju, kas darāms, bet piedzīvotā panika atstāja iespaidu uz manu kvalifikācijas braucienu."

"Kamēr es esmu aizņemts ar savu eļļas spaini, no tualetes iznāk Mihaels, būdams absolūti mierīgs. Protams, viņš savu gaitu paātrināja, līdzko apgāja ap stūri, jo līdz brauciena sākumam bija palikušas burtiski sekundes," atcerējās bijušais vācu F-1 pilots.

Tāpat Rosbergs arī atklāja, ka šie mazie incidenti viņu padarījuši garīgi stiprāku. Šūmahera "skolā" iegūtais rūdījums bijis ļoti noderīgs, kad Rosbergs braucis kopā ar britu pilotu Luisu Hamiltonu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu