Durbes novadā dzēris motociklists bez tiesībām bēg no policijas (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Motociklists Durbes novadā bez tiesībām un reibumā bēg no policijas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušajā sestdienā, 25. janvārī, īsi pirms pusnakts Durbes novadā, Tadaiķu pagastā Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas pamanīja motociklu "Jawa", kura vadītājam nebija galvā ķivere. Tāpat motociklam nebija valsts reģistrācijas numura zīme.

Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un uzsāka bēgšanu, attālinoties no policistiem un nogriežoties uz mazākas nozīmes ceļa. Motociklistam, turpinot ceļu pa pļavu, likumsargi viņu apturēja, stāstīja Šeršņova. 

Viņa norādīja, ka pārbaudes laikā tika konstatēts, ka motocikla vadītājam, 1968.gadā dzimušam vīrietim, nav likuma noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, kā arī viņš transportlīdzekli vadījis, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē. Vīrieša izelpā konstatētas 1,25 promiles alkohola. Tāpat konstatēts, ka motocikls nav reģistrēts noteiktā kārtībā, tam nav veikta valsts tehniskā apskate un attiecīgi arī nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana. 

VP par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. 

Tāpat vīrietim ir noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kurš nav reģistrēts noteiktajā kārtībā un par aizsprādzētas aizsargķiveres nelietošanu, sacīja Šeršņova.

VP atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā, piebilda policijas pārstāve.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu