"Nozieguma izdarīšanas laikā bijis pieskaitāms." Profesora-"miesnieka" aizstāvji pieprasīs atkārtotu Sokolova psiholoģisko izvērtēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oļegs Sokolovs.
Oļegs Sokolovs. Foto: AFP / Scanpix

Oļega Sokolova advokāts atteicies apstiprināt Krievijas medijos izskanējušo informāciju, ka studentes slepkava atzīts par pieskaitāmu, tomēr paziņojis, ka aizstāvība pieprasīs atkārtotu ekspertīzi, vēsta aģentūra "Ria Novosti".

"Ekspertīzes rezultātos iekļauta ar izmeklēšanu saistīta slepena informācija, es nedrīkstu to atklāt," pastāstīja advokāts Aleksandrs Počujevs. "Atbildes uz dažiem jautājumiem mūs neapmierināja, un mēs pieprasīsim atkārtotu ekspertīzi."

Otrdien, 28. janvārī, vairāki Krievijas mediji bija vēstījuši, ka Sokolovam veikta psihiatriskā izpēte, kurā viņš atzīts par pieskaitāmu. Šo informāciju esot apstiprinājusi arī nogalinātās Anastasijas Ješčenko ģimene.

Ekspertīzē secināts, ka Sokolovs "nozieguma izdarīšanas laikā un šobrīd no īslaicīgiem vai hroniskiem garīgās veselības traucējumiem, demences vai citām psihiska rakstura problēmām necieš."

Oļegs Sokolovs tika aizturēts 9. novembrī Sanktpēterburgā, mēģinot Moikas upē noslīcināt nošķeltas sieviešu rokas. Vēlāk viņš atzina, ka greizsirdības dēļ nogalinājis savu absolventi un dzīvesbiedri Anastasiju Ješčenko, pēc tam sadalījis viņas ķermeni, lai atbrīvotos no pierādījumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu