Vītola ar astoņiem punktiem palīdz komandai iekļūst FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristīne Vītola
Kristīne Vītola Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas basketboliste Kristīne Vītola trešdien guva astoņus punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa spēlē, palīdzēdama Salamankas "Perfumerias Avenida" komandai svinēt uzvaru arī otrajā astotdaļfināla mačā un iekļūt ceturtdaļfinālā.

Spānijas vienība mājās ar rezultātu 80:67 (26:21, 21:10, 18:28, 15:8) pārspēja Polijas komandu Bidgoščas "Artego".

Divu spēļu summā Spānijas klubs svinēja panākumu ar 158:131.

Vītola laukumā pavadīja 21 minūti un 34 sekundes, kuru laikā viņa iemeta četrus no sešiem divpunktu metieniem, bet raidīja garām grozam vienīgo tālmetienu.

Latvijas basketboliste pa reizei izcīnīja atlēkušo bumbu, kļūdījās, pārķēra bumbu, pārkāpa noteikumus un spēli noslēdza ar efektivitātes koeficientu seši.

Rezultatīvākā Salamankas komandā ar 23 punktiem bija Dževela Loida, bet pretinieču rindās tikpat punktus guva Brianna Kīzela, kura arī sešreiz rezultatīvi piespēlēja. Atkal zem groza viešņu rindās vareni darbojās lietuviete Laura Miskiniene - astoņi punkti un 11 atlēkušās bumbas, taču arī piecas kļūdas.

Salamankas vienība izcīnīja uzvaras visās sešās F grupas spēlēs un izslēgšanas turnīru sāka no otrās kārtas.

I grupā izslēgšanas turnīram nekvalificējās Ilzes Jākobsones pārstāvētā Kelternas "Rutronik Stars" no Vācijas, kas ar divām uzvarām sešās spēlēs finišēja trešajā vietā.

2018./2019.gada sezonā "Avenida" ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 115:128 piekāpās nākamajai kausa ieguvējai Orenburgas "Nadežda" no Krievijas.

Finālā "Nadežda" divu maču summā ar 146:132 apspēlēja Monpeljē "Basket Lattes" no Francijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu