Kanzassitijas "Chiefs" pirmo reizi pēdējo 50 gadu laikā izcīna uzvaru NFL finālspēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kanzassitijas "Chiefs" spēlētāji
Kanzassitijas "Chiefs" spēlētāji Foto: AFP / Scanpix

Kanzassitijas "Chiefs" svētdien pirmo reizi pēdējo 50 gadu laikā triumfēja Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) finālspēlē jeb "Super Bowl".

"Chiefs" savā laukumā ar 31:20 uzvarēja Sanfrancisko "49ers", izcīnot pirmo panākumu kopš 1970.gada.

Par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts 24 gadus vecais Patriks Mahoumss, kurš par labāko tika atzīts arī pēc regulārā čempionātā noslēguma.

"Chiefs" pēdējo ceturtdaļu iesāka ar desmit punktu deficītu, bet Mahoumss aizvadīja lieliskas pēdējās desmit minūtes, kā rezultātā uzvarētājiem izdevās veikt izrāvienu 21:0 un svinēt pirmo panākumu pēdējo 50 gadu laikā.

"Ne brīdi nebijām zaudējuši ticību," pēc uzvaras teica vērtīgākais spēlētājs Mahoumss. "Atradām veidu, kā izcīnīt kausu."

Ilgi gaidīts panākums tas bija arī "Chiefs" galvenajam trenerim Endijam Rīdam, kurš pēdējo reizi NFL kausu izcīnīja pirms 21 gada.

Spēli klātienē vēroja nedaudz vairāk nekā 62 000 fani.

Kā ierasts katru gadu, spēles starplaikos noris grandiozi šovi ar vairāku populāru mākslinieku līdzdalību. Šogad publiku izklaidēja divas popmūzikas zvaigznes - Šakira un Dženifera Lopesa.

NFL finālspēles pārraidītāji lēš, ka šo maču kaut uz minūti savos TV ekrānos ieslēguši vismaz 100 miljoni cilvēku no ASV, kas ir aptuveni trešā daļa no visiem šīs valsts iedzīvotājiem.

Pērn par NFL čempioni tika kronēta Jaunanglijas "Patriots", kas ar 13:3 apspēlēja Losandželosas "Rams". Šī bijusi līdz šim mazrezultatīvākā NFL finālspēle.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu