Izstāde "Sešdesmitie: skats uz pilsētu". Iespēja aplūkot Rīgu pirms vairākiem desmitiem gadu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vecrīga
Vecrīga Foto: Una Kupruka/LETA

Latvijas Arhitektūras muzejā iespējams aplūkot izstādi "Sešdesmitie: skats uz pilsētu", kas ļaus aizceļot uz aputveni 50 līdz 60 gadu tālā pagātnē. Izstādes fotogrāfijās ir redzamas dažādas vietas Rīgā, vēsta raidījums "900 sekundes".

Video: "900 sekundes" sižets

Latvijas Arhitektūras muzeja izstādē skatāmi četru autoru - Vladimira Gaiļa, Gunāra Bindes, Laimoņa Stīpnieka un Māras Brašmanes, darbi. Katrs autors uz Rīgu skatījies pavisam citādāk, tāpēc izstādītie darbi interesi raisa ļoti dažādiem apmeklētājiem.

Fotogrāfijās redzamas vietas Rīgā, kas vairs nav sastopamas vai ir mainījušās līdz nepazīšanai. Daudz attēlos redzama arī Vecrīga, piemēram, arī Rīgas Svētā Pētera baznīcas atajunošana.

"Man ļoti, ļoti gribējās atklāt mūsu arhitektūras muzejā tieši arhitektūras fotogrāfiju," Arhitektūras muzeja vadītāja Ilze Martinsone norādīja, ka šīs izstādes veidošana viņai jau sen bijusi padomā.

60. un 70. gadu sākums izvēlēts, jo tas bija laiks, kad daudzās jomās, tostarp arī arhitektūrā, notika krasas pārmaiņas visā pasaulē, tajā skaitā arī Latvijā.

"Bruka vecie priekšstati par akadēmisko, vēsturisko lietu kārtību. Tāpat māksla piedzīvoja revolucionāras pārmaiņas, sākās abstrakcionisms. Visi eksperimenti, lidojumi kosmosā," skaidroja muzeja vadītāja Martinsone.

Martinsone norāda, ka bildēs nav atrodamas tikai ēku fasādes. Brašmanes fotodarbos redzamo tā laika Rīgas iedzīvotāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu