Video ⟩ 8000 rubļu jeb 113 eiro par dzīvību. Zināmas detaļas par traģisko sporta kompleksa sabrukšanu Sanktpēterburgā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sanktpēterburgā nedēļas nogalē notika demonstrācija saistībā ar piektdien, 31. janvārī, notikušo traģēdiju, kad sporta un koncertu arēnas demontāžas laikā negaidīti sagruva liela daļa ēkas un viens strādnieks gāja bojā, vēsta "Novaja Gazeta".

"Viņu darījums izmaksāja 25 miljardus rubļu, bet tava dzīvība, Matvej, - 8000 rubļu," vēstīja viens no demonstrācijā redzamajiem plakātiem. 

8000 rubļu jeb 113 eiro - tā ir summa, par kuru tika nolīgts 29 gadus vecais Matvejs Kučerovs no Karēlijas.

Sanktpēterburgas sporta un koncertu kompleksa demontāža kļuva par pēdējo darbu viņa mūžā. Arēnas sabrukšanas brīdis tika nofilmēts ar dronu. 

Video redzams, kā pēkšņi sāk brukt kompleksa daļa. Uz būves jumta tobrīd atrodas divi strādnieki. Viens no viņiem ir piekaramajā vagoniņā - viņš izdzīvo. Otrs mēģina aizskriet līdz vagoniņam, taču nepaspēj.

"Novaja Gazeta" vēsta, ka demontāža notika nelikumīgi. Lai gan arēnas nojaukšanas darbi norisinājās kopš 26. oktobra, uzņēmums "SKA Arena" bija saņēmis atļauju tikai pagaidu nožogojuma uzcelšanai un ģeoloģiskajai un inženiertehniskajai izpētei.

Svētdien pie arēnas pulcējās cilvēki - daļa bija nākusi nolikt ziedus un paust dusmas par notikušo traģēdiju, bet citi iestājās par to, lai tiktu saglabāts pie kompleksa esošais skvērs. Pulcēšanās noritēja mierīgi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu