Našķi, kuri uzlabo garastāvokli, bet nekaitē augumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī ēšana ir viena no dzīves lielākajām baudām, taču reti kurš zina, ka ir pārtikas produkti, kas patiesi uzlabo garastāvokli! Par našķiem, kas ne tikai paceļ omu, bet arī palīdz palikt formā, vēsta portāls "Postimees".

Pilngraudu produkti

Tie ne tikai uzmundrinās (to šķiedrvielu satura dēļ), bet arī sniegs ilgu sāta sajūtu pēc maltītes. Graudi ir daudzveidīgi un kaut ko sev var atrast katrs - auzas, kukurūza, prosa, rīsi vai vairāku veidu maisījumi.

Sojas pupiņas

Ļoti noderīgs produkts. Tās ir šķiedrvielu un augu olbaltumvielu, kā arī daudz vitamīnu un minerālvielu avots, kas nepieciešami, lai samazinātu daudzu hronisku slimību, piemēram, sirds un asinsvadu attīstības risku.

Banāni

Auglī esošais B6 vitamīns var ne tikai uzlabot garastāvokli, bet pat mazināt visnepatīkamākos PMS simptomus.

Tumšā šokolāde

Pētījumi liecina, ka tumšā šokolāde paaugstina "prieka hormona" jeb serotonīna līmeni. Protams, nevajag šokolādi pārvērst par vienīgo prieka avotu. Dietologi iesakot uzkost šokolādi katru dienu, bet nepārsniedzot 30 gramus.

Mandeles

Pirmkārt, tā ir ļoti ērta un sāta sajūtu veidojoša uzkoda. Otrkārt, mandelēs ir daudz vērtīgo tauku un olbaltumvielu, kas ir labvēlīgi ķermenim un ietekmē enerģijas pieaugumu.

Avokado

Tas satur milzīgu daudzumu veselīgu nepiesātinātu tauku, šķiedrvielu un fitoķīmisko vielu - augu bāzes bioloģiski aktīvās sastāvdaļu, kas samazina daudzu slimību risku.

Lasis

Ēdiens ir paredzēts ne tikai labam garastāvoklim, bet arī izcilai smadzeņu darbībai. Ir zinātniski pierādīts, ka lašos atrodams dokozaheksaēnskābes (DHA) savienojums, kas palīdz uzturēt centrālās nervu sistēmas veselību, nemaz nerunājot par šo zivju labvēlīgo ietekmi uz jūsu sirdi un metabolismu.

Biezpiens

Svaigs biezpiens nodrošina tavu ķermeni ar olbaltumvielām un triptofānu - aminoskābi, kas saistīta ar garastāvokļa un darba spēju uzlabošanu.

Spināti

Dietologiem īpaši patīk spināti ar tā nitrātu saturu, kas palīdz samazināt holesterīna līmeni un sirds slimību risku.

Matča

Šis tējas pulveris satur tikpat daudz kofeīna kā kafija, tāpēc palīdz paaugstināt enerģiju, noskaņojumu un spēju koncentrēties.

Kafija

Kafija, protams, ir šajā sarakstā pateicoties uzmundrinošajam kofeīnam tās sastāvā. Vienkārši neaizmirsti, ka nevajadzētu pārspīlēt ar ikdienā patērēto kofeīna daudzumu.

Arbūzs

Enerģijas kritumi bieži rodas no dehidrācijas - cilvēks kļūst miegains un īgns. Arbūzs, kas pilns ar tik ļoti nepieciešamo ūdeni, palīdzēs uzlādēt spēkus.

Apelsīns

Šie augļi uztur arī šķidruma līdzsvaru organismā, satur arī uzmundrinošo C vitamīnu un ne mazāk ķermeni tonizējošo kāliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu