Pārtikas produkti, kas nomāc vēlmi pēc saldumiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Daudz tiek runāts par to, cik negatīvi cilvēka veselību var ietekmēt pārlieku liels cukura patēriņš, taču vai ikkatrs būs saskāries ar situāciju, kurā ļoti gribas apēst kaut ko saldu. Izrādās, ka daži pārtikas produkti var mazināt vēlmi pēc cukurotiem našķiem, vēsta portāls "Wday".

Nevienam nav noslēpums, ka pilnībā atteikties no cukura ir ļoti grūts process - pat ja izlemjam, ka vairs nepievienosim tējai saldinātāju, cukurs ir gandrīz vai katra otrā pārtikas produkta sastāvā - dažādās mērcēs, pusfabrikātos un, protams, našķos. Austrāļu dietoloģe Džesika Sepela dalās ar dažiem pārtikas produktiem, kas palīdz kontrolēt vēlmi pēc salduma un nodrošina enerģiju visas dienas garumā.

Vista

Šī mājputna gaļa ir ne tikai ātri un ērti pagatavojama, bet arī ir viegi pieejama, veselīga un lētāka par mājlopu gaļu.

"Vistas gaļā ir daudz olbaltumvielu, kuras sniedz sāta sajūtu un palīdz stabilizēt cukura daudzumu asinīs. Ēdiet šo pārtikas produktu pusdienās un vakariņā, kā arī neaizmirstiet iekļaut gana daudz olbaltumvielu katrā maltītē - vēlme pēc saldumiem ar laiku pāries," stāstījusi eksperte.

Pākšaugi

Vegāni un veģetārieši jau sen zina, ka lieliska alternatīva gaļai ir pākšaugi - tie ir bagāti ar augu izcelsmes olbaltumvielām, ātri rada sāta sajūtu, tajos ir maz taukvielu un nav holesterīna, turklāt pākšaugos ir daudz vitamīnu un minerālvielu.

"Pākšaugi, līdzīgi vistas gaļai, spēj regulēt glikozes līmeni asinīs. Šos produktus iespējams izmantot gan salātos, gan sautējumos un vēl simtiem dažādu ēdienu - pēc šādas maltītes noteikti uz pāris stundām nebūs jādomā par cukuru," atklājusi dietoloģe.

Avokado

Kurš gan nepazīst šo "superaugli"? Avokado ir sastopams katra fitnesa mīļotāja "Instagam" profilā - ar augu taukiem bagātais avokado lieliski palīdz remdēt izsalkumu un zaudēt lieko svaru.

"Šis ir viens no universālākajiem augļiem, kas palīdz uz ilgu laiku noturēt stabilu enerģijas līmeni, kas mazina vēlmi ēst saldus našķus," teikusi eksperte.

Saldais kartupelis

Lai arī parastais kartupelis tiek uzskatīts par ļoti ogļhidrātiem bagātu un ne pārāk veselīgu ēdienu, tā "brālēns", saldais kartupelis, ir krietni labvēlīgāks ķermenim. Tajā nav tik daudz kaloriju, taču tas ir bagāts ar šķiedrvielām un kartupeļa saldenā garša var mazināt vēlmi pēc cukurotiem našķiem. Eksperte stāstījusi, ka "šis produkts ne tikai samazina vēlmi pēc saldumiem, bet "uzlādē" ar vitamīniem".

Kanēlis

Dietologi ir ļoti iecienījuši šo ziemīgo garšvielu - tā ir ne tikai universāli izmantojama un ļoti aromātiska, bet arī regulē apetīti.

"Kanēli var pievienot burtiski visam - gan dārzeņu ēdieniem, gan kafijā, gan arī smūtijos un pat gaļas ēdieniem. Tas ir lielisks veids kā kontrolēt savu saldumu kāri un regulēt vielaiņu," stāstījusi Sepela.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu