"Tu dzīvo no čeka līdz čekam." Slavenais bokseris Vailders reiz bijis ļoti tuvu pašnāvībai (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deontei Vailders
Deontei Vailders Foto: AFP / Scanpix

Deontejs Vailders neapšaubāmi ir viens no bīstamākajiem pasaules boksa smagsvariem. Jau šomēnes amerikāņu bokseris revanša cīņā tiksies ar slaveno britu Taisonu Fjūriju. Sarunā ar "BT Sport" atklājis, ka viņa boksa karjera varēja nemaz nesākties.

Deontejs Vailders ir dzimis 1985. gada 22. septembrī ASV pilsētā Tuskalūsā. Boksa sabiedrībā viņš ir iemantojis slavu kā ļoti spēcīgs bokseris, kuram nepieciešams tikai viens sitiens, lai cīņu noslēgtu ar pretinieka nokautu. Tiesa, slavenais bokseris ir apsvēris domu izbeigt dzīvi vēl pirms sportista gaitu sākšanas.

"Manas dzīves zemākais mirklis bija pirms daudziem gadiem, šķiet, 2005. gadā, kad pasaulē nāca meita," izteicies Vailders, kura atvase piedzima ar spina bifida defektu. "Bet tieši 2006. gads man bija ļoti smags. Tik smags, ka biju atsvešinājies no ģimenes un manās rokās jau atradās ierocis un biju gatavs izdarīt pašnāvību."

Vailders norādījis, ka nieka 19 gadu vecumā nav bijis viegli pieņemt faktu, ka viņa bērns ir piedzimis ar veselības problēmām. 

"Mēs visi lūdzamies, kaut mūsu bērns piedzimtu vesels. Un tad tu, būdams jauns cilvēks, saņem vēl vienu izaicinājumu, lai gan joprojām centies atrast pats savu ceļu un aicinājumu," turpinājis bokseris.

Sportists atzinis, ka tajā brīdī viņa prātā arī ienākušas domas par pašnāvību: "Tu domā, ka vienīgais veids, kā to visu apturēt, ir izbeigt savu dzīvi. Tu domā tikai par sevi un to, kas notiek apkārt."

Bokseris stāstījis, ka viens no iemesliem pašnāvības apsvēršanai ir bijušas arī finansiālās grūtības. "Tavā priekšā ir lielāks izaicinājums, jo tev ir bērns, kuram vajag vēl vairāk mīlestības. Nepalīdz arī tas, ka tu knapi vari savilkt galus. Algas čeks izslīd cauri tavām rokām dažādo rēķinu dēļ," izteicies Vailders.

"Tu dzīvo no čeka līdz čekam. Zinu, kā tas ir, jo man pašam tā ir bijis," turpinājis bokseris, kurš pirms karjeras sportā strādājis par viesmīli kādā pankūku restorānā. Kā atklājis pats Vailders, pirmo reizi viņš boksa cimdus uzvilcis vien 20 gadu vecumā, lai mēģinātu sagādāt naudu savas meitas uzturēšanai.

Jau pēc trim gadiem spēcīgais smagsvars kļuva par 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēju. 33 gadu vecumā Vailders kļuva par WBC smagsvaru čempionu.

"Tajā laikā es allaž gāju aukstā dušā un, izkāpjot no tās, devos pie miera. Kad pamodos, jutos kā jauns cilvēks, kurš ir gatavs stāties pretim dzīvei ar citu nostāju un nekad nepadoties," ceļu pretim WBC titulam atcerējies Vailders. "Tāpēc esmu šeit, lai izglītotu cilvēkus un motivētu viņus. Lai parādītu citiem, ka mums visiem ir bijušas problēmas un tāpēc nedrīkst padoties."

Vailders savas boksa karjeras laikā ir aizvadījis 43 cīņas un uzvarējis 42 no tām. Vienīgā reize, kad amerikāņu boksera un pretinieka roku tiesneši pacēla reizē, ir viņa duelis ar Taisonu Fjūriju 2018. gada decembrī. Toreiz tiesneši skandalozi lēma par neizšķirtu, lai gan daudzi boksa eksperti uzskatīja, ka Fjūrijs 12 raundu laikā bija izdarījis pietiekami, lai svinētu uzvaru.

Par Vaildera sitiena bīstamību liecina arī fakts, ka 41 no 42 uzvarām viņš ir izcīnījis, pretinieku nokautējot.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu