Latvijas U-18 un U-16 izlašu hokejistiem mainīgas sekmes pārbaudes turnīros (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas U-18 izlases hokejisti
Latvijas U-18 izlases hokejisti Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas U-18 valstsvienība ar pārliecinošu uzvaru ceturtdien Sanktpeltenē uzsāka četru komandu draudzības turnīru, bet U-16 hokeja izlase Šveices pilsētiņā Romanshornā Četru nāciju turnīru sāka ar zaudējumu Baltkrievijai, ziņo Latvijas Hokeja federācija.

Oļega Sorokina vadītā Latvijas U-18 valstsvienība ar rezultātu 8:2 (3:0, 1:2, 4:0) uzveica Dānijas vienaudžus.

Izcilu sniegumu Latvijas komandas rindās nodemonstrēja Roberts Zalāns, kurš guva divus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Latvijas aizsargs Bogdans Hodass iekrāja divus vārtus un rezultatīvu piespēli, kā arī fantastisku lietderības koeficientu +6. Arī Niks Zīle pievienoja trīs (2+1) rezultativitātes punktus.

Latvijas izlases vārtu drošība šajā mačā tika dalīta uz pusēm. Ričards Puče un Rūdolfs Lazdiņš katrs ielaida pa vienai ripai.

Piektdien Latvija tiksies ar Norvēģiju, bet turnīru noslēgs ar maču pret mājinieci Austriju.

Šis Latvijas U-18 izlasei būs pēdējais pārbaudes turnīrs pirms pasaules čempionāta elites divīzijā.

Latvijas U-18 izlase pagājušajā pasaules čempionātā elites divīzijā Zviedrijā pirmo reizi vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, kur sīvā cīņā ar 1:3 piekāpās Kanādas valstsvienībai.

U-18 komanda šā gada pasaules čempionātā ASV spēkosies vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Kanādu, Baltkrieviju un Šveici. Turnīrs norisināsies no 16. līdz 26.aprīlim.

Latvijas U-16 valstsvienība ar 2:6 (0:2, 0:2, 2:2) piekāpās Baltkrievijas vienaudžiem.

Vārtus Latvijas izlases labā 50.minūtē vairākumā pēc Renarta Bērziņa un Edgara Mucenieka piespēlēm guva Kristers Žvagulis. Pusotru minūti vēlāk Emīls Veckaktiņš pēc Dāvja Deināta piespēles panāca 2:4.

Pretinieku rindās pa diviem rezultativitātes punktiem (1+1) savāca Ivans Anoško un Nikolajs Tiškevičs.

Piektdien, Latvijas laika 18:30, turpat Latvija tiksies ar mājinieci Šveici, bet pēdējā turnīra dienā sestdien gaida cīņa ar Slovākiju.

Latvijas U-16 komandas vadības groži šajā turnīrā uzticēti Herbertam Vasiļjevam. Ģimenes pieauguma dēļ uz Šveici līdzi nedevās treneris Igors Ļebedevs, kurš Latvijas U-16 izlasi vadīja novembra un decembra posmos.

Latvijas U-16 izlase decembrī startēja Četru nāciju turnīrā Valmierā. Ļebedeva vadītā komanda izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras un ieguva pirmo vietu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu