Pēc nogruvuma stāvkrasts Labragā kļuvis dzīvībai bīstams (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Pāvilostas novada Tūrisma informācijas centrs

Jūrkalnes un Pāvilostas pašvaldību pārstāvji brīdina netuvoties nogruvuma vietai un izvairīties no pastaigām pa Jūrkalnes stāvkrastu, jo zeme zem kājām var pazust jebkurā brīdī, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Vietējie iedzīvotāji pastāstīja, ka pēdējais nogruvums, kas notika naktī uz 4. februāri, bijis kaut kas iepriekš nepieredzēts. Vienā piegājienā pazuda aptuveni 2500 kvadrātmetri krasta - 100 metru garumā un 20-30 metru platumā.

Līdz ar smiltīm, izgāzušies arī koki, apraktas kāpnes, kas veda uz pludmali. Iedzīvotāji pieļauj, ka noslīdeni veicinājis lietus un siltā ziema.

Lai saprastu, kāpēc tik lieli nobrukumi novērojami tieši Labragā, Jūrkalnes pašvaldība konsultējas ar Latvijas Universitātes ģeologiem.

"Diemžēl tā daba ir tik spēcīga, ka reizēm darīt nevar neko. Bet, ja var darīt, tad tas iznāk ļoti dārgi. Šobrīd neapdraud ēkas, celtnes, vajadzētu ķerties vērsim pie ragiem un ļoti strauji darīt. Bet par to ir jādomā," "Panorāmai" sacīja Jūrkalnes pagasta pārvaldes vadītājs Guntars Reķis.

Nogruvumi bijuši arī citviet starp Pāvilostu un Jūrkalni, tomēr ne tik plaši kā Labragā.

"Esam izsludinājuši paziņojumu sociālajās vietnēs - nebraukt un neskatīties tās vietas. No jūras puses piekļūt ir neiespējami. Nogruvums ir līdz pašai jūrai, to apskalo ūdens. Staigāt pa stāvkrastu ir dzīvībai bīstami," raidījumam uzsvēra Pāvilostas tūrisma un informācijas centra vadītāja Mairita Tumpele.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu