Ne tikai baudai, bet arī veselībai. Kā mīlēšanās trūkums ietekmē organismu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī ir izņēmumi, bez seksuālām attiecībām ir grūti iztēloties harmoniskas un veselīgas attiecības - intīmā tuvība ne tikai stiprina partneru emocionālo saikni, bet arī palīdz palikt labā formā, raksta portāls "Womanhit".

Biežākas saslimšanas

Pētījumi norāda uz to, ka regulāra gultas dzīve cilvēkiem ļauj slimot aptuveni trīs reizes retāk - tā ne tikai stiprina imunitāti, bet arī veicina aktīvu asinsriti mazajā iegurnī, kas gandrīz pilnībā izslēdz dzemdes miomas veidošanās risku. Sievietes visā pasaulē tāpat ir liecinājušas par to, ka regulārs sekss mazina menstruāciju sāpes. Dzimumdzīve pozitīvi ietekmē arī vīriešus - mīlas prieki pozitīvi ietekmē viņu asinsrites sistēmu un uzlabo spermas kvalitāti.

Aizkaitinājums un neienteresētība dzīvē

Seksa laikā cilvēka ķermenis izdala vairumu "labsajūtas" hormonu, kas ļauj ķermenim atslābt un līdzsvaro psiholoģisko stāvokli. Pētnieki ir noskaidrojuši, ka mīlas prieki ir viens no efektīvākajiem stresa noņemšanas veidiem - gan aktīva dzimumdzīve, gan regulāra vingrošana ir minēti kā laba alternatīva medikamentu lietošanai. Daudzveidīga un veselīga dzimumdzīve tāpat arī uzlabo pašvērtējumu!

Problēmas ar libido

Regulāri akti partneru starpā palīdz uzturēt abu libido jeb seksuālo dziņu. Jo mazāk pāris mīlējas, jo grūtāk viņiem pēc tam ir uzbudināties vai atklāt partnerim to, ka viņi vēlētos seksu. Laikā, kamēr starp partneriem nav fiziska kontakta, rodas psiholoģiska barjera un pat bailes, no kurām nav nemaz tik vienkārši tikt vaļā - var nākties vērsties pie speciālistiem.

Attiecību pasliktināšanās

Ņemot vērā visu iepriekš minēto, nav pārsteidzoši, ka partneriem, kuri ilgu laiku dzīvo bez fiziska kontakta, pēc kāda laika sākas problēmas arī citās attiecību sfērās. Pētnieki apgalvo, ka sievietēm ir īpaši svarīgi just emocionālu saikni ar savu partneri, kas kļūst diezgan sarežģīti apstākļos, kad pāra starpā nav kaisles, savukārt vīrieši ar laiku kļūst neieinteresēti. Šādi emocionālie apstākļi vairo spriedzi un aizkaitinājumu, kas var ne tikai pasliktināt pāra attiecības, bet arī tās izjaukt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu