Daugaviņam uzvaras vārti; "Spartak" iekļūst Gagarina kausa izcīņā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš otrdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, palīdzot viņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai svinēt uzvaru.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā komanda savā laukumā ar rezultātu 4:2 (0:0, 1:2, 3:0) pārspēja Magņitogorskas "Metallurg", nodrošinot vietu Gagarina kausa izcīņā.

Daugaviņš vārtus guva trešā perioda devītajā minūtē, kad vairākumā panāca 3:2. Viņš šajā duelī uz ledus pavadīja 16 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā, bet Karsums 12 minūtēs un 47 sekundēs izpildīja vienu metienu un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Robins Hanzls.

Daugaviņš šajā sezonā 53 spēlēs guvis 16 vārtus un veicis 20 rezultatīvas piespēles, bet Karsums 47 cīņās atzīmējies ar desmit precīziem metieniem un 11 piespēlēm.

Tāpat uzvaru otrdien svinēja vārtsargs Jānis Kalniņš, kura pārstāvētā Helsinku "Jokerit" savu līdzjutēju priekšā ar 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) guva virsroku pār Čeļabinskas "Traktor".

Kalniņš atvairīja 24 no 26 pretinieku mestajām ripām. Viņš šajā sezonā svinējis 32 uzvaras, kas ir labākais rādītājs starp līgas vārtsargiem.

Uzvaras priekus izbaudīja arī uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kura pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" viesos ar 3:0 (0:0, 3:0, 0:0) uzveica Novosibirskas "Sibirj". Skvorcovs spēlēja 12 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

"Jokerit" ar 77 punktiem 56 spēlēs Rietumu konferencē ir trešā, bet "Spartak" ar 70 punktiem 56 dueļos atrodama piektajā pozīcijā. "Kuņluņ Red Star" 58 spēlēs iekrājusi 59 punktus, kas dod septīto vietu Austrumos.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā.

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīs pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu