Zinātnieki atklājuši, ka cilvēkiem, kuri ikdienā lieto kafiju, ir spēcīgāki kauli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Vairums cilvēku savu rītu nespēj iedomāties bez kafijas krūzes, kas palīdz piecelties. Balstoties uz jaunākajiem pētījumiem, atklājies, ka tas arī stiprina cilvēku kaulus, vēsta portāls "Insider".

Honkongas universitātes zinātnieki veica pētījumu, kurā novēroja 564 pieaugušos Ķīnas iedzīvotājus. Viņi salīdzināja kaulu minerālu blīvumu tiem cilvēkiem, kuri katru dienu dzer kafiju un tiem, kuri to savā uzturā nelieto.

Viņi atklāja, ka kafijas mīļotājiem ir krietni lielāks minerālu blīvums kaulos, kas nozīmē, ka viņu kauli ir izturīgāki. Zinātnieki identificēja trīs molekulas, kas saistījās ar kafijas patēriņu un kaulu stiprumu.

Lai gan pētījums tika balstīts uz cilvēku apgalvojumiem, tomēr tiek uzskatīts, ka tas ir bijis gana pietiekami, lai nostiprinātu šo teoriju.

2012. gadā Nacionālais veselības institūta (NIH) pētījumā piedalījās 400 000 ASV pilsoņi un tajā atklājās, ka tiem cilvēkiem, kuri ikdienā lieto kafiju, ir mazāka iespēja nomirt no sirds slimībām, insulta, diabēta, nekā tiem, kuri ikdienā tik daudz kafiju nelieto.

Tikmēr 2017. gadā citā pētījumā, kurā tika analizēti 500 000 Eiropas iedzīvotāju. Arī šajā pētījumā apstiprinājās iepriekš iegūtie rezultāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu