Pētnieki atklājuši savādu saistību starp gultas partneru skaitu un saslimšanu ar vēzi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Zinātnieki nesen publicējuši pārsteidzošu pētījumu, kurā atklāts, ka cilvēkiem, kuriem dzīves laikā bijuši vairāki intīmie partneri, var būt paaugstināts onkoloģisko saslimšanu risks, vēsta portāls "Medical Xpress".

Starptautisko pētnieku komanda savu darbu publicējuši "BMJ Sexual & Reproductive Health" zinātniskajā žurnālā. Viņi atklājuši, ka cilvēkiem, kas savas dzīves laikā ir bijuši ar vairāk nekā desmit seksuālajiem partneriem, ir novērota ievērojami augstāka iespēja iegūt dažādas onkoloģiskas dabas veselības problēmām. Šī tendence attiecas uz abu dzimumu pārstāvjiem.

Zinātnieki no Lielbritānijas, Kanādas, Itālijas, Austrijas un Turcijas ievākuši datus par 5722 Lielbritānijas iedzīvotājiem, kuri sasnieguši 64 gadu vecumu. Anketēšanas laikā respondenti norādījuši seksuālo partneru skaitu, kas viņiem bijis dzīves laikā. Parādījusies savāda tendence - sievietēm, kuras bija norādījušas, ka viņām dzīves laikā ir bijis vairāk par desmit intīmajiem partneriem, onkoloģiskās slimības tika diagnosticētas par 91% biežāk, kā dāmām, kurām dzīves laikā bija bijis tikai viens partneris.

Līdzīga tendence novērota arī vīriešu starpā - respondenti ar desmit un vairāk partnerēm savas dzīves laikā saskārās ar onkoloģiskas dabas problēmām par 69% biežāk nekā vīrieši, kuriem dzīves laikā ir bijis seksuāls kontakts tikai ar vienu sievieti.

Lai arī šis pētījums ir visnotaļ satraucošs, pētnieki uzsver, ka ar viena pētījuma rezultātiem ir krietni par maz, lai veiktu viennozīmīgus secinājumus, jo šo sakarību var ietekmēt vēl virkne nezināmu faktoru. Pašreizējā zinātnieku versija ir tāda, ka onkoloģiskās slimības var veicināt seksuālā veidā iegūtas infekcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu