Foto ⟩ Ielas stils un vakartērpi. Mūziķi un fani gozējas uz "Zelta mikrofons" sarkanā paklāja (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mūziķi un mūzikas mīļotāji pulcējas "Zelta mikrofona 2020" ceremonijā
Mūziķi un mūzikas mīļotāji pulcējas "Zelta mikrofona 2020" ceremonijā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Dailes teātrī otrdien, 18. februārī, pasniedz mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons".

Foto: Mūziķi un mūzikas mīļotāji pulcējas "Zelta mikrofona 2020" ceremonijā

Šogad žūrija, ko veidoja 44 nozares profesionāļi, vērtēja 116 albumus, 55 dziesmas, 61 videoklipu, 22 debijas albumus un astoņus koncertierakstus video formātā. Kopskaitā 262 pieteikumi pretendēja uz iekļūšanu nominantu pieciniekā.

Iesniegtos albumus žūrija vērtēja pēc tādiem kritērijiem kā izpildījums un kvalitāte, oriģinalitāte un radošums, kā arī skaņu režija. Videoklipu un koncertierakstu video formātā vērtēšanā būtiska bijusi oriģinalitāte un radošums, kā arī video režija. Lai ieraksts tiktu nominēts, tam bija jāsaņem vismaz 50% no maksimālā punktu skaita.

Visvairāk nomināciju "Zelta Mikrofona" balvai saņēmusi grupa "Instrumenti", ar trīs ierakstiem uz balvu pretendē Raimonds Pauls, kā arī dziedātāja Patrisha. Grupa "Instrumenti" nominēta četras reizes, Raimonda Paula vārds minēts trīs kategorijās, savukārt dziedātāja Patrisha nominēta trijās kategorijās.

Svētku ceremonija sāksies plkst.18.30. Tai varēs sekot līdzi kanālā LNT un portālā "3play.lv" no plkst.19, bet TV3 - no plkst.21.40.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu