"Pienāca brīdis, kad ārsti teica - laiks amputēt ausi." Sieviete Lielbritānijā zaudē ausi pārmērīgas solāriju apmeklēšanas dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

Mākslīgais iedugums novedis kādu Lielbritānijas iedzīvotāju līdz ādas vēzim un auss amputācijai. Par to, ka pārmērīgs daudzums solāriju apmeklējumu var attīstīt vēzi, medicīnas sabiedrība runājusi jau 10 gadu garumā, ziņo raidorganizācijas BBC krievu versija.

Lielbritānijā personām, kuras nav sasniegušas 18 gadu vecumu, ir kategoriski aizliegts apmeklēt solārijus. Pieaugušajiem tas nav aizliegts un daudzām sievietēm šāda sevis kopšana novedusi līdz onkoloģiskajām slimībām.

"Lielākoties es apmeklēju "saules gultu", jo tajā bija iespējami ātri iegūt iedegumu," sacīja 44 gadus vecā Lielbritānijas iedzīvotāja Anna Smita, kura agrāk katru dienu staigāja uz solārijiem.

"Tā bija uzmācīga atkarība. Man vajadzēja staigāt uz solārijiem, sauļoties un būt iedegušai," turpināja Smita.

Ilggadējais paradums sievieti noveda līdz ādas vēža attīstībai. Slimība izplatījās pa visu ausi un nekas cits, kā ķirurģiska iejaukšanās neatlika. 

"Ārsti teica - pienācis laiks apmutēt kreiso ausi. Otraja operācijā ārsti izoperēja vidusausi un iekšējo ausi, kreisās puses siekalu dziedzerus un limfmezglus. Arī deniņu kaulu," atklāja sieviete.

"Izjutu dziļu vainas apziņu sava vīra un bērnu priekšā. Es nodarīju pārsi sev, neapzinoties, cik bīstami tas viss patiesībā bija," izteicās Smita.

Iespējamā ādas vēža slimības attīstīšanās pazīme var būt jaunas dzimumzīmes rašanās, jau esošās dzimumzīmes un citas lietas. Ārsti iesaka rūpīgi sevi uzmanīt un griezties pie speciālistiem pēc iespējas ātrāk, ja saprotat, ka kaut kas nav kārtībā.

Pilnvērtīga slimības izārstēšana var cerēt tikai tad, ja to atklāj laicīgi. Smaga ādas vēža pakāpa sākas jau no otrās slimības stadijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu