Vītola ar "double-double" kaldina komandas uzvaru FIBA Eirokausa astotdaļfināla pirmajā spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristīne Vītola
Kristīne Vītola Foto: FIBA.com

Latvijas basketboliste Kristīne Vītola ceturtdien guva 14 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa astotdaļfināla pirmajā spēlē, palīdzēdama Salamankas "Perfumerias Avenida" komandai svinēt uzvaru.

Spānijas vienība viesos ar rezultātu 77:65 (21:20, 18:9, 23:17, 15:19) pārspēja Krievijas klubu Vidnojes "Sparta&K".

Vītola šajā duelī laukumā pavadīja 28 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā grozā raidīja septiņus no 13 divpunktu metieniem.

Tāpat viņa bez 12 atlēkušajām bumbām, pārtvēra vienu piespēli, pieļāva divas kļūdas un tika pie 20 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Salamankas komandā rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Laura Hila, bet pretiniecēm 20 punktus guva Paris Ivonne Kea.

Atbildes spēle notiks pēc nedēļas, uzvarētājai divu spēļu summā iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur četrām FIBA Eirokausa spēcīgākajām komandām pievienosies četras FIBA Eirolīgas pamatturnīra divu grupu piekto un sesto vietu ieguvējas.

"Perfumerias Avenida" izcīnīja uzvaras visās sešās F grupas spēlēs un izslēgšanas turnīru sāka no otrās kārtas, kurā divu spēļu summā ar 158:131 pārspēja Polijas komandu Bidgoščas "Artego".

I grupā izslēgšanas turnīram nekvalificējās Ilzes Jākobsones pārstāvētā Kelternas "Rutronik Stars" no Vācijas, kas ar divām uzvarām sešās spēlēs finišēja trešajā vietā.

2018./2019.gada sezonā "Avenida" ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 115:128 piekāpās nākamajai kausa ieguvējai Orenburgas "Nadežda" no Krievijas.

Pēc tam finālā "Nadežda" divu maču summā ar 146:132 apspēlēja Monpeljē "Basket Lattes" no Francijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu