Video ⟩ "Pat 30 grauzēji kāpņutelpā!" Pļavniekos iedzīvotāji sašutuši par žurku midzeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Kādā Rīgas, Pļavnieku rajona, daudzdzīvokļu nama iemītniki piedzīvojuši nepatīkamu pārsteigumu, uzzinot, ka kāpņutelpā iemitinājies liels daudzums žurku, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Video: "Bez Tabu" sižets

Pie Ilūkstes ielas 12. nama vienas no kāpņutelpām novietots kaķu namiņš. Tas darīts ar nolūku, jo blakusesošajā kāpņutelpā atrodams žurku midzenis. 

"Mēs te viņas reiz indējām. Te pirmais dzīvoklis nopirka indi. Indējām. Pagrabā bija tāda smaka. Bet tagad viņas visu indi noēda un atkal skraida jaunas žurkas. Tagad neviens neindē. Tas laikam daudz izmaksā," raidījumam "BezTabu" atklāja vietējais iedzīvotājs Vladimirs.

"Vienīgais, ko mēs izdarījām, aiztaisījām telpu, kur miskaste. Tieši apakšā mēs uzlikām paši restes, jo tur ir arī caurums uz pagrabu. Un, kamēr nebija restu, žurkas gāja no pagraba pa tiešo uz to telpu. Un tur vispār bija nenormāli, tur ik pa brīdim ap 30 žurku bija iekšā," sacīja cits nama vecākais Anatolijs.

Mājai tika nomainīta lielā atkritumu tvertne, taču arī tajā drīz vien parādījās liels caurums, kuru žurkas bija izgrauzušas. Iedzīvotājus pārņēmis izmisums, kāpēc "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) ignorē mēnešiem ilgos palīgā saucienus.

"Parasti šo problēmu risina nama apsaimniekotājs. Bet, ja šī problēma, kā saka, izaug un nama apsaimniekotājs nav pietiekami aktīvi rīkojies šajā pasākumā, tad iesaistās inspekcija, kur mēs veicam pārbaudes – vai tiešām nama apsaimniekotājs ir adekvāti risinājis to jautājumu, vai ir pastiprināti jāveic šie deratizācijas pasākumi," raidījumam atklāja Veselības inspekcijas Sabiedrības veselības kontroles nodaļas vadītāja Ilona Drišļuka.

"Jāsaka ka, jau aizpagājušajā nedēļā bija plānoti šie deratizācijas pasākumi, bet diemžēl saistībā ar to, ka ēkā bija neliela kanalizācijas sistēmas avārija, šobrīd nebija iespējams paralēli, ņemot vērā pagraba telpu stāvokli, veikt deratizācijas pasākumus. Līdz ar to šie te deratizācijas pasākumi tika atlikti par dažām nedēļām. Un šī te deratizācija tiks veikta tuvākajā laikā," atklāja RNP pārstāvis Krists Leiškalns.

RNP vaino pašus iedzīvotājus, kuri atkritumu tvertnēs izmet lielu daudzumu pārtikas produktu. Tas žurkām esot kā "lieli svētki". Savukārt pēc deratizācijas kritušās žurkas, visticamāk, nāksies savākt nama sētniekam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu