Briedis: Katru treniņu cenšos aizvadīt pilnvērtīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands un kubietis Juniers Dortikoss
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands un kubietis Juniers Dortikoss Foto: Edijs Pālens / LETA

Līdz marta sākumā gaidāmajai Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņai starp Mairi Briedi un Junieru Dortikosu no Kubas palicis mazāk nekā mēnesis, tāpēc katrā treniņa pavadītās minūtes jāizmanto pēc iespējas pilnvērtīgāk, sarunā ar turnīra organizatoriem teica latvietis.

"Nometne noris labi," teica Briedis, kuram aiz muguras jau ir pirmā sparingu nedēļa. "Līdz cīņai ir palicis mazāk nekā mēnesis, tāpēc vēlamies izlabot visādas nianses. Laiks ir limitēts, tāpēc katru treniņu cenšos izmantot pēc iespējas pilnvērtīgāk."

"Fināla cīņa pret Dortikosu nav salīdzināma ar maču pret Kšištofu Glovacki. Iegūstu pieredzi no katras elites līmeņa cīņas, jo katram pretiniekam ir savs stils un gatavības līmenis."

Briedis nešaubījās, ka cīņa Rīgā būs ļoti iespaidīga, jo viņam pretim stājas viens no labākajiem smagā svara bokseriem pasaulē.

"Priecājos dzirdēt, ka biļešu tirdzniecība noris ļoti labi. Būšu priecīgs, ja arēna būs izpārdota," cerību pilns bija Briedis.

"Muhameda Ali trofejas finālcīņa Latvijai ir liels notikums. Šis pasākums parādīs pasaulei, ka mēs kā maza valsts spējam apvienot spēkus, lai uzņemtu tik lielu pasākumu kā Pasaules boksa supersērijas fināls."

Tikmēr Dortikoss iepriekš pauda, ka Rīgā jūtoties kā mājās. Viņš arī bija pārliecināts, ka finālā uz ringa dēļiem gulēs tieši Briedis.

Fināla mačs starp abiem bokseriem paredzēts 21.martā "Arēna Rīga".

WBSS otrajā sezonā cīņa Rīgā būs fināls pēdējā no sezonas trim svara kategorijām.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Divus gadus jaunākais Kubas bokseris Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Sagaidāms, ka bokseri finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo IBF pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - Muhameda Ali trofeju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu